logo

SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 12

Advertisement

  • 1. Despite falling interest rates, Kotak Mahindra Bank has decided to retain its deposit rate of .......... percent on savings accounts for at least one year.
A.) 5%
B.) 6%
C.) 7%
D.) 8%

Answer: Option 'A'

6%

  • 2. BRICS Bank disburses $250 million loan for Renewable Energy Project To which Indian Bank?
A.) Canara Bank
B.) SBI
C.) ICICI Bank
D.) AXIS Bank

Answer: Option 'A'

Canara Bank

  • 3. Which parliment recently passed passenger information sharing with EU countries to help in detecting jihadists, ending five Pairs and Brussels attackes?
A.) French Parliament
B.) Britain Parliment
C.) European Pariament
D.) Indian Parliament

Answer: Option 'C'

European Pariament

  • 4. Which state recently inaugurated second phase of subsidized meal scheme, Aahar?
A.) Karnataka
B.) Odisha
C.) Kerala
D.) Tamilnadu

Answer: Option 'B'

Odisha

  • 5. PP Pandey a senior IPS officer has been appointed DGP of which of the following states?
A.) Rajasthan
B.) Gujarat
C.) Kerala
D.) Telangana

Answer: Option 'B'

Gujarat

  • 6. Rudra Gaurav Shresth appointed as the next high commissioner of India to which country?
A.) Republic of Mozambique
B.) Seychelles
C.) Indonesia
D.) Republic of Panama

Answer: Option 'A'

Republic of Mozambique

  • 7. Who gets Mumbai Press Club's Life Time Achievement Award in the year 2016?
A.) Dr. Prannoy Roy
B.) T.N Ninan
C.) Vinod Kumar Menon
D.) M.S. Srinthan

Answer: Option 'B'

T.N Ninan

  • 8. Mumbai-headquartered non-banking finance company Altico Capital India has received board appoval to raise Rs.... crore through a mix of instruments.
A.) 1000
B.) 2000
C.) 3000
D.) 4000

Answer: Option 'B'

2000

  • 9. Which of the following Country's grand jury has slapped a $940 million fine on two Tata group firms Tata Consultancy Services and Tata America International Corp in a trade secret lawsuit filed against them by Epic Systems?
A.) UK
B.) US
C.) Germany
D.) France

Answer: Option 'B'

US

  • 10. Satyanand Munjal passed away recently. He was the co - founder of which of the following company?
A.) TVS
B.) Hero
C.) Pulsar
D.) Bajaj

Answer: Option 'B'

Hero

To whom this SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 12 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 12 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.