logo

SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 13

Advertisement

  • 1. Which of the following state will be launching a mobile application and digital payment gateway by the end of the year to facilitate to make all public services online so that a citizen does not have to visit a government office at all?
A.) Maharashtra
B.) Madhya Pradesh
C.) Uttar pradesh
D.) West Bengal

Answer: Option 'A'

Maharashtra
 

  • 2. Which state has become the first Indian State to pass Land Title Bill?
A.) Uttar Pradesh
B.) Rajasthan
C.) Punjab
D.) Assam

Answer: Option 'B'

Rajasthan

  • 3. Who is the Brand Ambassador of 'I Support Skill India' campaign?
A.) Amitabh Bachchan
B.) M.S. Dhoni
C.) Sachin Tendulkar
D.) Akshay Kumar

Answer: Option 'C'

Sachin Tendulkar

  • 4. Who is the new appointed brand ambassador for Lava International Limited?
A.) Hugh Jackman
B.) MS Dhoni
C.) Farhan Akhtar
D.) Shah Rukh Khan

Answer: Option 'B'

MS Dhoni

  • 5. Dadasaheb Phalke Film Foundation's Best Actress of the year has been awarded to whom among the following?
A.) Priyanka Chopra
B.) Deepika Padukone
C.) Kangana Ranaut
D.) Vidya Balan

Answer: Option 'A'

Priyanka Chopra

  • 6. Union Government approved country's first Metrino Pod Taxi project for which city?
A.) Mumbai
B.) Chennai
C.) Kolkata
D.) Gurugram

Answer: Option 'D'

Gurugram

  • 7. Anti-ship surface to sea 'Zarb' missile was test fired by .......
A.) Indian Navy
B.) Pakistan Navy
C.) Sri Lanka Navy
D.) Bangladesh Navy

Answer: Option 'B'

Pakistan Navy

  • 8. G7 Foreign Ministers' meet was held at.......
A.) Japan
B.) Canada
C.) France
D.) UK

Answer: Option 'A'

Japan

  • 9. Who was axed from Japan's badminiton team for the 2016 Rio Oiympics over charges of illegal gambling?
A.) Kenichi Momota
B.) Kento Momota
C.) Kenichi Tago
D.) Noriyasu Hirata

Answer: Option 'B'

Kento Momota

  • 10. English professinal golfer who won 2016 US Masters Golf championship?
A.) Nick Faldo
B.) Danny Willett
C.) Rory Mcllroy
D.) Smyie Kaufman

Answer: Option 'B'

Danny Willett

To whom this SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 13 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 13 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.