logo

SBI Clerk mains and PO 2016 | Current Affairs SET - 08


  • 1. Who was the new prime minister of Turkey?
A.) Binali Yildirim
B.) Ahmet DavutoÄŸlu
C.) Recep Tayyip Erdogan
D.) ​Hakan Fidan

Answer: Option 'A'

Binali Yildirim

  • 2. Which American acrospace company launched successfully falcon - 9 rocket into the space?
A.) Space - X
B.) Studio IX
C.) Studio XI
D.) Studio XII

Answer: Option 'A'

Space - X

  • 3. "Gram Uday se Bharat Uday Abhiyan" is launched by P.M Narendra Modi at?
A.) M how, Madhya Pradesh
B.) M how, Andhra Pradesh
C.) M how, Tamil Nadu
D.) M how, Haryana

Answer: Option 'A'

M how, Madhya Pradesh

  • 4. The Indian environmentalist and political activist name is included in TIME's 100 most Influential people i the word is name her?
A.) Sunita Narain
B.) Nadia Murad
C.) Hope Jahren
D.) Vian Dakhil

Answer: Option 'A'

Sunita Narain

  • 5. Telecom Commission has stuck to what percent of spectrum usage charge rate?
A.) 1
B.) 2
C.) 3
D.) 4

Answer: Option 'D'

4

  • 6. Name the book released chronicling President Pranab Mukherjee’s visit to 116 institutions of higher learning in the nation?
A.) The Education President
B.) The Education Guru
C.) The Education Head
D.) The Education Leader

Answer: Option 'A'

The Education President

  • 7. Which port's won the best performance award for efficiency from Shipping Ministry?
A.) Haldia
B.) Paradip
C.) Adyar
D.) Both 1 & 2

Answer: Option 'B'

Paradip

  • 8. Ministry of Road Transport & Highways and Shipping Shri Nitin Gadkari launched the TCI- IIMC study for operational efficiency of which form of transport by road?
A.) Cargo
B.) Freight
C.) Both of the above
D.) None of the above

Answer: Option 'B'

Freight

  • 9. GoI has signed a US $120 million loan agreement with ADB for which state govt?
A.) Assam
B.) Odisha
C.) Nagaland
D.) Rajasthan

Answer: Option 'B'

Odisha

  • 10. Scientists from University of Sheffield announced the process of removal of DNA molecule from which structure?
A.) Triple Helix
B.) Double Helix
C.) Both of the above
D.) None of the above

Answer: Option 'B'

Double Helix

To whom this SBI Clerk mains and PO 2016 | Current Affairs SET - 08 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI Clerk mains and PO 2016 | Current Affairs SET - 08 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.