logo

Prepositions Questions and Answers : Verbal ability

Advertisement

  • 1. One who is new to a profession?
A.) Novice
B.) Expert
C.) Professor
D.) Lecturer

Answer: Option 'A'

Novice

  • 2. One who knows many languages?
A.) Speaker
B.) Linguist
C.) Debator
D.) Stylist

Answer: Option 'B'

Linguist

  • 3. One who talks in one's sleep
A.) Somnambulist
B.) Somniloquist
C.) Neomatic
D.) Dreamer

Answer: Option 'B'

Somniloquist

  • 4. One who settles in another country
A.) Settler
B.) Resident
C.) Immigrant
D.) None of these

Answer: Option 'C'

Immigrant

  • 5. One who lives on flesh
A.) Herbivorous
B.) Omnivorous
C.) Carnivorous
D.) Carnivorous

Answer: Option 'C'

Carnivorous

  • 6. Killing one's mother
A.) Matricide
B.) Homicide
C.) Patricide
D.) Suicide

Answer: Option 'A'

Matricide

  • 7. A bunch of flowers
A.) Flock
B.) Group
C.) Fleet
D.) Bouquet

Answer: Option 'D'

Bouquet

  • 8. A place where dead bodies are kept
A.) Hospital
B.) Mortuary
C.) Garden
D.) Court

Answer: Option 'B'

Mortuary

  • 9. The house of an Eskimo
A.) Hut
B.) Building
C.) Hamlet
D.) Igloo

Answer: Option 'D'

Igloo

  • 10. The study of mountains
A.) Philology
B.) Paleontology
C.) Orology
D.) Ornithology

Answer: Option 'C'

Orology

To whom this Prepositions Questions and Answers Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Prepositions Questions and Answers effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.