Seating Arrangement Test Question and Answers


  • Directions (1 to 5) : Read the following information to answer the given questions.
    (i) A, B, C, D, E, F and G are playing cards sitting around a circular table
    (ii) D is not neighbour of C or E.
    (iii)A is neighbour of B and C.
    (iv) G, who is second to the left of D, is the neighbour of E and F.
  • 1. Which of the following is correct?
A.) B is between A and D
B.) D is between F and G.
C.) E is to the immediate right of G
D.) F is to the immediate left of G

Answer: Option 'A'

We are given : G is second to the left of D and G is the neighbour of E and F.
That is, G is sitting between E and F. But D is not neighbour of E.
Hence, EGFD --> ACE
Now, A is sitting between B and C.
But D is not neighbour of C.
So, B is the neighbour of D.

B is between A and D

  • 2. Which of the following will be D's position after E and D interchange their places?
A.) BD
B.) EC
C.) AE
D.) GF

Answer: Option 'D'

We are given : G is second to the left of D and G is the neighbour of E and F.
That is, G is sitting between E and F. But D is not neighbour of E.
Hence, EGFD --> ACE
Now, A is sitting between B and C.
But D is not neighbour of C.
So, B is the neighbour of D.
F sits to the immediate right of C

  • 3. Which of the following will be D's position after E and D interchange their places?
A.) Neighbour to G and C
B.) To the immediate right of F
C.) Neighbour of C and A
D.) To the immediate left of C

Answer: Option 'A'

We are given : G is second to the left of D and G is the neighbour of E and F.
That is, G is sitting between E and F. But D is not neighbour of E.
Hence, EGFD --> ACE
Now, A is sitting between B and C.
But D is not neighbour of C.
So, B is the neighbour of D.
F sits to the immediate right of C.

  • 4. Which of the following has the second person sitting between the first and third person?
A.) DAB
B.) BCA
C.) GFD
D.) GCE

Answer: Option 'C'

We are given : G is second to the left of D and G is the neighbour of E and F.
That is, G is sitting between E and F. But D is not neighbour of E.
Hence, EGFD --> ACE
Now, A is sitting between B and C.
But D is not neighbour of C.
So, B is the neighbour of D.
F is sitting between G and D.

  • 5. Which of the following is wrong?
A.) A is to the immediate right of B
B.) B is to the immediate left of D
C.) F is between G and D
D.) E is between G and C

Answer: Option 'C'

We are given : G is second to the left of D and G is the neighbour of E and F.
That is, G is sitting between E and F. But D is not neighbour of E.
Hence, EGFD --> ACE
Now, A is sitting between B and C.
But D is not neighbour of C.
So, B is the neighbour of D.
B is to the immediate left of D.

  • Directions (6 to 10) : Read the information given in the questions and on the basis of the information, select the questions Given after the information.
    Seven friends Kiran, Mahesh, Rajesh, Abhi, Ganesh, Prasad and Parveen are sitting in a circle. Kiran, Mahesh, Rajesh, Abhi, Prasad and Parveen are sitting at equal distances from each other. Rajesh is sitting after two places right of Prasad, who is sitting one place right of Abhi. Kiran forms an angle of 90 degrees from Ganesh and an angle of 120 degrees from Mahesh. Mahesh is just opposite Parveen and is sitting on the left of Ganesh.
  • 6. Who is the only person sitting between Rajesh and Mahesh ?
A.) Prasad
B.) Abhi
C.) Ganesh
D.) Kiran

Answer: Option 'C'

  • 7. Ganesh is not sitting at equal distance from
A.) Mahesh and Prasad
B.) Abhi and Kiran
C.) Rajesh and Prasad
D.) All of the Above

Answer: Option 'D'

  • 8. Ganesh is sitting .............. of Parveen.
A.) to the left
B.) two places right
C.) to the right
D.) three places left

Answer: Option 'D'

  • 9. The angle between Ganesh and Mahesh in the clockwise direction is ?
A.) 30°
B.) 210°
C.) 180°
D.) 90°

Answer: Option 'A'

  • 10. Which of the following statements is not correct ?
A.) Prasad is between Mahesh and Kiran
B.) Mahesh is two places away from Parveen
C.) Ganesh is sitting opposite Prasad
D.) All of Above

Answer: Option 'D'



To whom this Seating Arrangement Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Seating Arrangement effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.