SBI PO Mains CA Quiz Set - 5


  • 1. S.S. Tarapore, the ex-deputy governor of RBI passed away recently. He was a staunch critic of the FSLRC. FSLRC stands for ..........
A.) Financial Sector Loan Reforms Commission
B.) First Sector Legislative Reforms Commission
C.) Financial Sector Legislative Reforms Commission
D.) Financial Sector  Legislative Roll Commission

Answer: Option 'C'

Financial Sector Legislative Reforms Commission

  • 2. The Stonegate Bank of the USA has made history by issuinng the first credit card that can be used in ............
A.) Vietnam
B.) Paraguay
C.) Uruguay
D.) Cuba

Answer: Option 'D'

Cuba

  • 3. Which among the following is the Capital of Cuba?
A.) Hanoi
B.) Honiara
C.) Havana
D.) Harare

Answer: Option 'C'

Havana

  • 4. For stabilizing the Indian rupee, in the initiating of key reforms to attract much needed foreign capital in the country and reining in a runaway price appreciation, the Financial Times Group, declared whom as the Asia-Pacific Central Bank Governor of the Year 2015?
A.) Raghuram Rajan
B.) Ashraf Mahmood Wathra
C.) Dr. Chiranjivi Nepal
D.) Janet Yellen

Answer: Option 'A'

Raghuram Rajan

  • 5. Which term used to describe when the innocent victims are duped by fraudsters unto laundering stolen/ illegal money via their bank account, whether or not the account holder is aware of it, the account is used to fraudulently transfer money to fraudsters?
A.) Money Lynching
B.) Money Muling
C.) Insider Trading
D.) Money Roll

Answer: Option 'B'

Money Muling

  • 6. Which of the following is a Debt Instrument as referred in financial transactions?
A.) Commercial Papers
B.) Certificate of Deposits
C.) Bonds
D.) All of above are Debt Instruments

Answer: Option 'D'

All of above are Debt Instruments

  • 7. S.K. Roy resigned as the chairman of ...............
A.) IRADAI
B.) TRAI
C.) LIC
D.) RBI

Answer: Option 'C'

LIC

  • 8. On 22 June 2016, Government extended the timeline for states to join UDAY scheme, meant for the revival of debt-laden discoms, In this context, UDAY stands for ..............
A.) Unnathi DISCOM Assrance Yojana
B.) Unique DISCOM Assurance Yojana
C.) Ujawal DISCOM Adoption Yojana
D.) Ujawal DISCOM Assurance Yojana

Answer: Option 'D'

Ujawal DISCOM Assurance Yojana

  • 9. India and Thailand have agreed to commence talks for CEPA. In this context, CEPA stands for ..........
A.) Comprehensive Export Parnership Agreement
B.) Commerce and Economic Partnership Agreement
C.) Commerce and Economic Partnership Agreement
D.) Comprehensive Economic Partnership Agreement

Answer: Option 'D'

Comprehensive Economic Partnership Agreement

  • 10. Thailand Prime Minister visiting India to attend the first bilateral meeting between India and Thailand. Who is the Prime Minister of Thailand?
A.) Tran Dai Quang
B.) Rodrigo Duterte
C.) Prayut Chan-o-cha
D.) Idriss Deby

Answer: Option 'C'

Prayut Chan-o-cha



To whom this SBI PO Mains CA Quiz Set - 5 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI PO Mains CA Quiz Set - 5 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.