logo

SBI PO Mains CA Quiz Set - 3


  • 1. Renewable energy company Mytrah has secured a .......... Asian Development Bank (ADB) direct loan facility, which will help it fund the development of a portfolio of new wind and solar projects.
A.) $100 million
B.) $125 million
C.) $175 million
D.) $150 million

Answer: Option 'C'

$175 million

  • 2. India, and Maldives signed 6 Agreements and Memoranda of Understanding. Which of the following are included in these agreements?
A.) Avoidance of Double Taxation of Income derived from International Air Transport
B.) Exchange of Information with Respect to Taxes
C.) Agreement of Defence cooperation
D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 3. B.R. Ambedkar's birth anniversary to be observed for first time in which of the following countries with focus on combating Inequalities to achieve Sustainble Development Goals?
A.) US
B.) UN
C.) Russia
D.) France

Answer: Option 'B'

UN

  • 4. Shaheen - V a joint air force exercise conducted recently is between which of the following countries?
A.) Pakistan & Afghanistan
B.) India & Pakistan
C.) China & Pakistan
D.) Afghanistan & China

Answer: Option 'C'

China & Pakistan

  • 5. Who won Sultan Azlan Shah Cup hockey Tournament in the year 2016 which was held in Malaysia?
A.) India
B.) Pakistan
C.) Australia
D.) Malaysia

Answer: Option 'C'

Australia

  • 6. Who is appointed as Director General, Fire Services, Civil Defence and Home Guards?
A.) U.K. Shinha
B.) P.C. Thakur
C.) Ranjit Sinha
D.) Milind A Kharat

Answer: Option 'B'

P.C. Thakur

  • 7. Who is the author of The making of India; The untold story of British Enterprise?
A.) Kartar Lalvani
B.) V.S. Naipaul
C.) Satish Gujral
D.) P.N. Chopra

Answer: Option 'A'

Kartar Lalvani

  • 8. The nationalized Bank Orient Bank of Commerce raises how much shares to Life Insurance Corporation on a preferential Basis?
A.) Rs. 168 Crore
B.) Rs. 178 Crore
C.) Rs. 183 Crore
D.) Rs. 278 Crore

Answer: Option 'B'

Rs. 178 Crore

  • 9. The first Maritime India Summit (MIS) was held at ............
A.) Kochi
B.) Mumbai
C.) Chennai
D.) Visakhapatnam

Answer: Option 'B'

Mumbai

  • 10. The headquarters of world Anti-Doping Agency are located at ..............
A.) Brussels, Belgium
B.) Geneva, Switzerland
C.) Montreal, Canada
D.) New York, USA

Answer: Option 'C'

Montreal, Canada

To whom this SBI PO Mains CA Quiz Set - 3 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI PO Mains CA Quiz Set - 3 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.