logo

SBI PO Mains CA Quiz Set - 4


  • 1. In the recent newspapers, a term Rexit used frequently. The term refers to .......
A.) Increasing Repo Rate, when the inflation is high.
B.) Re entry to Urban Co-operative banks, whose license cancelled recently
C.) Government proposal to merge all Public sector banks in 7 or 8 banks
D.) Exit of Raghuram Rajan as the Governor of RBI

Answer: Option 'D'

Exit of Raghuram Rajan as the Governor of RBI

  • 2. For the Offshore Derivative instruments (ODIs), the new norms are issued by SEBI on 11 Hune 2016 to follow the Rules of KYC and AML regulations. KYC means Know your Customer and AML stands for ...........
A.) Anti-Money Laundering
B.) Again-Money Laundering
C.) Anti-Mobile Laundering
D.) Act-Money Laundering

Answer: Option 'A'

Anti-Money Laundering

  • 3. Minister of State for Finance Jayant Sinha said banks are expected to disburse how much loans under the Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) in 2016 - 17?
A.) Rs. 3.80 lakh crore
B.) Rs. 10 lakh crore
C.) Rs. 1.80 lakh crore
D.) Rs. 1.00 lakh crore

Answer: Option 'C'

Rs. 1.80 lakh crore

  • 4. On 15 June 2016, the Union Cabinet approved the takeover by SBI of its five associate banks and ..............
A.) MUDRA Bank
B.) NABARD
C.) Exim Bank
D.) Bharatiya Mahila Bank

Answer: Option 'D'

Bharatiya Mahila Bank

  • 5. Which of the following banks in the country has set ups in the financial technology (fintech) space?
A.) Corporation Bank
B.) SBI
C.) Citi Bank
D.) Canara Bank

Answer: Option 'B'

SBI

  • 6. RBI signed MoU with Bank of Israel (BOI) for exchange of information pertaining to banking supervison. The currency of Israel is ...........
A.) Peso
B.) Dinar
C.) New Shekel
D.) Dirham

Answer: Option 'C'

New Shekel

  • 7. Which nation and India set up a joint parliamentary panel to enhance ties as declared on 19 June 2016?
A.) Thailand
B.) Ivory Coast
C.) UAE
D.) Saudi Arabia

Answer: Option 'C'

UAE

  • 8. For the mobilization of rural savings by local institutions and make them available for investments in the areas, the Local Area Bank Scheme was introduced in ............
A.) 1996
B.) 1981
C.) 2001
D.) 2004

Answer: Option 'A'

1996

  • 9. Which is the Local Area Bank (LAB) emerged as the first entity received the RBI license to start operations as a small finance bank?
A.) Krishnabim Samrishi Local area Bank, Telangana
B.) Coastal LAB, Vijayawada
C.) Capital Local Area Bank, Jalandhar
D.) South Gujarat Local Area Bank Ltd. Gujarat

Answer: Option 'C'

Capital Local Area Bank, Jalandhar

  • 10. In order to enhanc economic cooperation and strengthen financial stability, RBI extended the $ 2 billion currency swap arrangement to SAARC nations .............
A.) till mid - November 2016
B.) till mid - March 2017
C.) till mid - March 2019
D.) till mid - November 2017

Answer: Option ''

till mid - November 2017

To whom this SBI PO Mains CA Quiz Set - 4 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI PO Mains CA Quiz Set - 4 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.