Current Affairs June 2019 Quiz for RRB NTPC Quiz Test 2

  • 1. 2nd India Open International Boxing Tournament has started in_________.
   A.) Jaipur
   B.) Dehradun
   C.) Guwahati
   D.) Goa

Answer: Option 'C'

Guwahati

  • 2. External Affairs Minister Sushma Swaraj will attend the foreign ministers’ meet of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) in_________.
   A.) Tashkent
   B.) Bishkek
   C.) Boston
   D.) New York

Answer: Option 'B'

Bishkek

  • 3. The Nespresso 2019 first prize in the international section was won by New Zealand’s Josh Morrice for _______, about rice cultivation in Bali.
   A.) Cultivato
   B.) Subak
   C.) Mohak
   D.) Rico

Answer: Option 'B'

Subak

  • 4. India and _________commenced Maritime Bilateral Exercise SIMBEX-19.
   A.) USA
   B.) New Zealand
   C.) Singapore
   D.) Sri Lanka

Answer: Option 'C'

Current Affairs Quiz

​
Singapore

  • 5. _________was felicitated by Council of European Chambers of Commerce in India and a European Union delegation in Mumbai.
   A.) Sonam Kapoor
   B.) Anil Kapoor
   C.) Ranbeer Kapoor
   D.) Ranveer Singh

Answer: Option 'B'

l Kapoor was felicitated by Council of European Chambers of Commerce in India and a European Union delegation in Mumbai. He was awarded because of his continuous support in promoting the cause of children’s rights.

  • 6. The 26th Edition of Singapore India Maritime Bilateral Exercise (SIMBEX)-19 has commenced in the_____________.
   A.) Arctic Ocean
   B.) Southern Ocean
   C.) Pacific Ocean
   D.) South China Sea

Answer: Option 'D'

South China Sea

  • 7. _________was felicitated by Council of European Chambers of Commerce in India and a European Union delegation in Mumbai.
   A.) Sonam Kapoor
   B.) Anil Kapoor
   C.) Ranbeer Kapoor
   D.) Ranveer Singh

Answer: Option 'B'

Anil Kapoor

  • 8. ______won the Men’s singles category title at the 76th edition of the Italian Open.
   A.) Roger Federer
   B.) Rafael Nadal
   C.) Novak Djokovic
   D.) Andy Murray

Answer: Option 'B'

Rafael Nadal

  • 9. Which of the following country topped the Asian Wrestling Championship 2019 medal tally?
   A.) India
   B.) Japan
   C.) Iran
   D.) South Korea

Answer: Option 'C'

Iran

  • 10. John Singleton has passed away following complications from a stroke. He was a well-known ___________.
   A.) Environmentalist
   B.) Scientist
   C.) Director
   D.) Activist

Answer: Option 'C'

Director

  • 11. The former __________president, Dr Negasso Gidada had passed away in Germany where he was undergoing medical treatment.
   A.) Italian
   B.) Algerian
   C.) Bulgarian
   D.) Ethiopian

Answer: Option 'D'

Ethiopian

  • 12. Which of the following country has recently withdrawn from the U.N. Arms Trade Treaty?
   A.) Cuba
   B.) Canada
   C.) USA
   D.) France

Answer: Option 'C'

USA

  • 13. The Defence Ministry has awarded a contract of worth____________ to Garden Reach Shipbuilders & Engineers Limited (GRSE) to build eight anti-submarine warfare shallow watercraft (ASWSWC) for the Indian Navy.
   A.) Rs 5,615 crore
   B.) ​Rs 6,311 crore
   C.) Rs 3,825 crore
   D.) Rs 4,998 crore

Answer: Option 'B'

Rs 6,311 crore

  • 14. Who among the following is set to become the first wrestler from India to fight at the iconic Madison Square Garden in New York?
   A.) Sakshi Malik
   B.) Yogeshwar Dutt
   C.) Bajrang Punia
   D.) Vijender Singh

Answer: Option 'C'

Bajrang Punia

  • 15. Who among the following won the outstanding achievement as a player award at the fourth edition of the annual India Golf Industry Association (GIA) awards at the Delhi Golf Club?
   A.) Shubhankar Sharma
   B.) Gaganjeet Bhullar
   C.) Anirban Lahiri
   D.) Jyoti Randhawa

Answer: Option 'B'

Gaganjeet Bhullar

  • 16. Which of the following city hosted the 5th Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Media Summit on Climate Action & Disaster Preparedness?
   A.) Seoul
   B.) Kathmandu
   C.) Manila
   D.) Tokyo

Answer: Option 'B'

The 5th Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Media Summit on Climate Action & Disaster Preparedness was held at Kathmandu, Nepal.

  • 17. Who among the following was named Professional Footballers’ Association (PFA) Players’ Player of the Year for the 2018-19 season?
   A.) Virgil van Dijk
   B.) Lionel Messi
   C.) Wayne Rooney
   D.) Vinnie Jones

Answer: Option 'A'

Virgil van Dijk

  • 18. Wipro Consumer Care announced that it is acquiring personal care company__________,which is based in the Philippines.
   A.) Splash
   B.) Engeo
   C.) Snagjob
   D.) Backrub

Answer: Option 'A'

Splash

  • 19. Who among the following won the outstanding achievement as a player award at the fourth edition of the annual India Golf Industry Association (GIA) awards at the Delhi Golf Club?
   A.) Shubhankar Sharma
   B.) Gaganjeet Bhullar
   C.) Anirban Lahiri
   D.) Jyoti Randhawa

Answer: Option 'B'

Gaganjeet Bhullar

  • 20. Which of the following city hosted the 5th Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Media Summit on Climate Action & Disaster Preparedness?
   A.) Seoul
   B.) Beijing
   C.) Kathmandu
   D.) Manila

Answer: Option 'C'

Kathmandu

  • 21. Who among the following was named Professional Footballers’ Association (PFA) Players’ Player of the Year for the 2018-19 season?
   A.) Virgil van Dijk
   B.) Lionel Messi
   C.) Wayne Rooney
   D.) Vinnie Jones

Answer: Option 'A'

Virgil van Dijk

  • 22. Who among the following has become the first Indian to break into the top-25 of world rankings in Table Tennis?
   A.) Anthony Amalraj
   B.) Sharath Kamal
   C.) G Sathiyan
   D.) Kamlesh Mehta

Answer: Option 'C'

G Sathiyan

  • 23. Bharti AXA General Insurance, a private non-life insurer, has tied up with financial marketplace Wishfin’s insurance arm ________to offer two-wheeler insurance to customers via WhatsApp.
   A.) Wishpool
   B.) Likepolicy
   C.) Wishrules
   D.) Wishpolicy

Answer: Option 'D'

Wishpolicy

  • 24. India Ratings & Research (A Fitch Group Company) has lowered the country’s growth forecast for the current fiscal to _______.
   A.) 7.3%
   B.) 7.6 %
   C.) 7.8 %
   D.) 7.1 %

Answer: Option 'A'

7.3%

  • 25. The Union Environment Ministry has constituted a committee to implement the NCAP. What does C stands for in NCAP?
   A.) Cheque
   B.) Cleanliness
   C.) Clean
   D.) Credit

Answer: Option 'C'

Clean

Current Affairs June 2019 Quiz for RRB NTPC Quiz Test 2 Download Pdf