Current Affairs Quiz 2nd September 2018

  • 1. What is the currency of Argentina?
   A.) Dollar
   B.) Peso
   C.) Euro
   D.) Real

Answer: Option 'B'

​Peso

  • 2. How much amount has been provided by Germany to India for Clean Ganga Mission?
   A.) Rs 890 crore
   B.) Rs 990 crore
   C.) Rs 790 crore
   D.) Rs 590 crore

Answer: Option 'B'

Rs 990 crore

  • 3. Who released book on Weather Information Portal for Indian Power System?
   A.) Shri Suresh kumar 
   B.) Shri Karthik krishnan
   C.) Shri RK Singh
   D.) Shri Naresh Krishnan

Answer: Option 'C'

​Shri RK Singh

  • 4. Who is awarded as the UEFA Player of the Year (2017-2018)?
   A.) Luka Modrić
   B.) Franck Ribéry
   C.) Cristiano Ronaldo
   D.) Lionel Messi

Answer: Option 'A'

Luka Modrić

  • 5. Amit Phangal who won gold medal in Asian Games 2018 is associated with _________.
   A.) Swimming
   B.) Gymnastics
   C.) Wrestling
   D.) Atheletics

Answer: Option 'C'

​Wrestling

  • 6. Who has been recommended as the next Chief Justice of India, by Dipak Misra?
   A.) Uday U. Lalit
   B.) Sharad Arvind Bobde
   C.) Ranjan Gogoi
   D.) N. V. Ramana

Answer: Option 'C'

Ranjan Gogoi

  • 7. Japanese swimmer Rikako Ikee (18-year-old) has been named as the Asian Games 2018 Most Valuable Player. How many medals she bagged at the Asian Games 2018?
   A.) seven gold and three silver medals
   B.) three gold and four silver medals
   C.) six gold and two silver medals
   D.) five gold and one silver medal

Answer: Option 'C'

​six gold and two silver medals

  • 8. Which country remained the top source of Foreign Direct Investment (FDI) into India in 2017-18?
   A.) Sri Lanka
   B.) Mauritius
   C.) Singapore
   D.) Maldives

Answer: Option 'B'

Mauritius

  • 9. The total Foreign Direct Investment (FDI) into India in 2017-18 stood at
   A.) $27.36 billion
   B.) $17.36 billion
   C.) $37.36 billion
   D.) $47.36 billion

Answer: Option 'C'

​$37.36 billion

  • 10. How much amount has been fined by Supreme Court on the Income Tax Department for making 'misleading statement' about the pendency of an appeal?
   A.) Rs 20 lakh
   B.) Rs 15 lakh
   C.) Rs 10 lakh
   D.) Rs 5 lakh

Answer: Option 'C'

​Rs 10 lakh