Current Affairs Quiz 3rd September 2018

  • 1. Who is appointed as the CEO of Vedanta Resources Plc.?
   A.) Kuldip Kaura
   B.) Srinivasan Venkatakrishnan 
   C.) Tom Albanese
   D.) Anil Agarwal

Answer: Option 'B'

​Srinivasan Venkatakrishnan 

  • 2. Who launched India Post Payments Bank?
   A.) Shri Arun Jaitley
   B.) Shri Naresh iyer
   C.) Shri Narendra Modi
   D.) Shri Suresh Prabhu

Answer: Option 'C'

​Shri Narendra Modi

  • 3. Who assumes charge of secretary In Steel Ministry?
   A.) Binoy Kumar
   B.) Ramesh Kumar
   C.) Vijay Prakash
   D.) Suresh Kumar

Answer: Option 'A'

​Binoy Kumar

  • 4. Which country got defeated by India in the test series?
   A.) England
   B.) Indonesia 
   C.) Pakistan
   D.) Saudi Arabia

Answer: Option 'A'

England

  • 5. __________ defeated Kaia Kanepi at quarter finals of US Open Tennis championship?
   A.) Serena Williams 
   B.) Maria Sharapova
   C.) Venus Williams
   D.) Roger Federer

Answer: Option 'A'

​Serena Williams 

  • 6. Sixth East Asia Summit And 15th India-ASEAN Economic Ministers Meeting held at ______ ?
   A.) Karachi 
   B.) Singapore
   C.) Istanbul
   D.) New York

Answer: Option 'B'

Singapore

  • 7. With which company did Wipro sign a $1.6 billion contract for 10 years?
   A.) Alight Solutions LLC
   B.) Upp Technology
   C.) Abbott Solutions Ltd
   D.) Mondel Az International

Answer: Option 'A'

​Alight Solutions LLC

  • 8. Which of the following state has launched mobile donation camp?
   A.) Karnataka
   B.) West Bengal
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'B'

West Bengal

  • 9. After failed to implement a solid waste management policy, the Supreme Court has banned all construction activities in Maharashtra, Madhya Pradesh, Uttarakhand and
   A.) Chandigarh
   B.) Karnataka
   C.) Puducherry
   D.) Gujarat

Answer: Option 'A'

Chandigarh

  • 10. Two Indians who received this year's Ramon Magsaysay Award are:
   A.) Gethsie Shanmugam and Abdon Nababan
   B.) TM Krishna and Bezwada Wilson
   C.) Bharat Vatwani and Sonam Wangchuk
   D.) Sanjiv Chaturvedi and Anshu Gupta

Answer: Option 'C'

​Bharat Vatwani and Sonam Wangchuk

  • 11. Which government partners with US advocacy group for ‘Vibrant Gujarat’ summit?
   A.) Gujarat 
   B.) Tamil Nadu
   C.) Bihar
   D.) Kerala

Answer: Option 'A'

Gujarat 

  • 12. BiAnnual Talks Between India and Bangladesh Border Forces in _______ ?
   A.) New Delhi 
   B.) Chennai
   C.) Bihar
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

New Delhi 

  • 13. The event ‘Vostok-2018’ which Russia will be conducting is a/an ________.
   A.) International conference with NATO
   B.) Military exercise
   C.) Gaming event
   D.) International science conference

Answer: Option 'B'

​Military exercise

  • 14. Who is the Governor of J&K?
   A.) Karan Singh
   B.) S.K.Sinha
   C.) Satya Pal Malik
   D.) Narinder Nath Vohra

Answer: Option 'C'

​Satya Pal Malik

  • 15. National Museum of Brazil, which houses over 2 crore items, was hit by massive fire. This museum is
   A.) 100-year-old
   B.) 200-year-old
   C.) 150-year-old
   D.) 250-year-old

Answer: Option 'B'

​200-year-old

  • 16. Which ministry signs new wage agreement benefiting one lakh 35 thousand port & dock workers?
   A.) Shipping Ministry
   B.) Defence Ministry
   C.) Finance Ministry
   D.) Ministry of Health Affairs

Answer: Option 'A'

​Shipping Ministry

Current Affairs Quiz 3rd September 2018 Download Pdf