Current Affairs Quiz 4th August 2018 | RRB Group D

  • 1. What is the reason for the ban on fish import in Goa?
   A.) Formalin in fish
   B.) Bad weather in Arabian Sea
   C.) High cost
   D.) Inflation

Answer: Option 'A'

Formalin in fish

  • 2. Who is the CM of Goa?
   A.) Manohar Parrikar
   B.) Laxmikant Parsekar
   C.) Pratapsingh Rane
   D.) Digambar Kamat

Answer: Option 'A'

Manohar Parrikar

  • 3. Vishnu Priya set record in 400m hurdles. Which state does she belong to?
   A.) Kerala
   B.) Tamil Nadu
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Kerala

  • 4. Who is the first-ever CM to have visited all 75 districts of the state in just 16 months of his rule?
   A.) Yogi Adityanath
   B.) Naveen Patnaik
   C.) Mamata Banerjee
   D.) Chandrababu Naidu

Answer: Option 'A'

Yogi Adityanath

  • 5. Rashtriya Janata Dal, an Indian political party, is based on which state?
   A.) Rajasthan
   B.) Bihar
   C.) Gujarat
   D.) Punjab

Answer: Option 'B'

Bihar

  • 6. Who is the Ministry of Environment, Forest and Climate Change?
   A.) Prakash Javadekar
   B.) Narendra Singh Tomar
   C.) Harsh Vardhan
   D.) Ram Vilas Paswan

Answer: Option 'C'

Harsh Vardhan

  • 7. Who is the CEO of Adani Ports and Special Economic Zones?
   A.) Gopal Krishna Pillai
   B.) Karan Adani
   C.) Malay Mahadevia
   D.) Radhika Haribhakti

Answer: Option 'B'

Karan Adani

  • 8. What is the expected weight of Satellites to be put in space with the upgraded high-thrust Vikas engine?
   A.) 3200 kg
   B.) 4000 kg
   C.) 3500 kg
   D.) 4300 kg

Answer: Option 'B'

4000 kg

  • 9. Neeraj Chopra wins gold at Sotteville Athletics Meet in France. He is associated with
   A.) Discus throw
   B.) Table Tennis
   C.) Javelin throw
   D.) Badminton

Answer: Option 'C'

Javelin throw