Current Affairs Quiz 4th September 2018

  • 1. Who got Dr.Roy Award recently?
   A.) Misra 
   B.) Vivek Kumar
   C.) Naresh Kumar
   D.) Suresh Yadav

Answer: Option 'A'

​Misra 

  • 2. How many millions did India and Asian Development Bank sanctioned loan for Irrigation Efficiency in Madhya Pradesh?
   A.) 375 
   B.) 574
   C.) 280
   D.) 452

Answer: Option 'A'

375 

  • 3. The U.S. and India is to discuss and agree about the COMCASA in the 2+2 dialogue. What is COMCASA?
   A.) Combat Compatibility and Security Agreement
   B.) Compatibility on Computerized and Security Agreement
   C.) Communications Compatibility and Security Agreement
   D.) Central Communications and Science Agreement

Answer: Option 'C'

​Communications Compatibility and Security Agreement

  • 4. Which country topped in the 18th Asian Games?
   A.) China 
   B.) Hong Kong
   C.) India
   D.) Indonesia

Answer: Option 'A'

China 

  • 5. Which country signed MoU with India on Preliminary Survey of Railway Line between Raxaul and Kathmandu?
   A.) Pakistan 
   B.) Indonesia
   C.) Nepal
   D.) Saudi Arabia

Answer: Option 'C'

​Nepal

  • 6. In the next seven months, Indian Space Research Organisation (ISRO) is gearing to conduct
   A.) 19 launches
   B.) 15 launches
   C.) 16 launches
   D.) 18 launches

Answer: Option 'A'

19 launches

  • 7. Which place 7th Meeting of National Medicinal Plants Board?
   A.) New Delhi
   B.) Patna
   C.) Chennai
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 8. Which of the following award is popularly known as Asia's Nobel Prize?
   A.) Academy Awards
   B.) Ramon Magsaysay Award
   C.) Pulitzer Prize
   D.) Booker Prize

Answer: Option 'B'

​Ramon Magsaysay Award

  • 9. In October, Isro will launch ________, also known as ‘Bahubali’.
   A.) GSLV Mk II F11
   B.) PSLV C45
   C.) PSLV C46
   D.) GSLV Mk III-D2

Answer: Option 'D'

GSLV Mk III-D2

  • 10. Who has been elected as New chairman of Indian Bank's Association (IBA) for 2018-19?
   A.) Sunil Mehta
   B.) Rajnish Kumar
   C.) Dina Bandhu Mohapatra
   D.) Shyam Srinivasan

Answer: Option 'A'

Sunil Mehta