Computer Quiz For LIC AAO Exam 2019

  • 1. Which of the following are computers that can be carried around easily?
   A.) Minicomputers
   B.) Supercomputers
   C.) PCs
   D.) Laptops

Answer: Option 'D'

Laptops

  • 2. The basic goal of computer process is to convert data into
   A.) tables
   B.) files
   C.) information
   D.) graphs

Answer: Option 'C'

information

  • 3. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers?
   A.) Personal Computers
   B.) Notebooks
   C.) Supercomputers
   D.) Laptops

Answer: Option 'C'

​Supercomputers

  • 4. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations and other computers is a(n)….
   A.) supercomputer
   B.) minicomputer
   C.) laptop
   D.) server

Answer: Option 'D'

server

  • 5. A ___________ is an electronic device that process data, converting it into information. 
   A.) computer
   B.) processor
   C.) case
   D.) stylus

Answer: Option 'A'

​computer

  • 6. Portable computer, also known as laptop computer, weighing between 4 and 10 pounds is called
   A.) general-purpose application
   B.) Internet
   C.) notebook computer
   D.) scanner

Answer: Option 'C'

​notebook computer

  • 7. A computer system is?
   A.) hardware
   B.) software
   C.) peripheral devices
   D.) All of these

Answer: Option 'D'

All of these

  • 8. A personal computer is designed to meet the computing needs of a (n)?
   A.) individual
   B.) department
   C.) company
   D.) city

Answer: Option 'A'

​individual

  • 9. Ctrl, shift and alt are called _________ keys. 
   A.) adjustment
   B.) function
   C.) modifier
   D.) alphanumeric

Answer: Option 'C'

​modifier

  • 10. A computer used at supermarkets, departmental stores and restaurant etc is called ______ terminal.
   A.) POS
   B.) Dumb
   C.) Intelligent
   D.) Smart

Answer: Option 'A'

​POS

  • 11. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off. 
   A.) RAM
   B.) Motherboard
   C.) Secondary storage device
   D.) Primary storage device

Answer: Option 'C'

Secondary storage device

  • 12. ARP (address resolution protocol) is________.
   A.) A TCP/IP protocol used to dynamically bind a high level IP address to a low level physical hardware address
   B.) ATCP/IP high level protocols for transferring files from one machine to another
   C.) a protcol used to monitor computers
   D.) a protocol that handles error and control messages

Answer: Option 'A'

A TCP/IP protocol used to dynamically bind a high level IP address to a low level physical hardware address

  • 13. __________is a software licensing and delivery model in which software is licensed on a subscription basis and is centrally hosted.
   A.) SaaS
   B.) OCR
   C.) MICR
   D.) ENAIC

Answer: Option 'A'

​SaaS

  • 14. A table consists of?
   A.) Fields and columns
   B.) Rows and columns
   C.) Rows and cells
   D.) Felids and cells

Answer: Option 'B'

Rows and columns

  • 15. What does the SMTP in an SMTP server stand for?
   A.) Simple Mail Transfer Protocol
   B.) Serve Message Text Process
   C.) Short Messaging Text Process
   D.) Short Messaging Transfer Protocol

Answer: Option 'A'

Simple Mail Transfer Protocol

  • 16. Which of the following groups contains graphical file extensions?
   A.) JPG, GIF, BMP
   B.) JPG, CPX, GCM
   C.) GIF, TCF, WMF
   D.) TCP, JPG, BMP

Answer: Option 'A'

JPG, GIF, BMP

  • 17. What is known as knowledge discovery in database? 
   A.) Encryption
   B.) Data Mining
   C.) Data Warehousing
   D.) Relational Database

Answer: Option 'B'

​Data Mining

  • 18. An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
   A.) Byte
   B.) Pixels
   C.) Bit
   D.) Palette

Answer: Option 'B'

Pixels

  • 19. Bluetooth technology is used for?
   A.) Exchanging data over long range
   B.) Connecting to the network
   C.) Using cloud storage
   D.) Exchanging data over short range

Answer: Option 'D'

Exchanging data over short range

  • 20. What type of software creates a smaller file that is faster to transfer over the Internet?
   A.) MPEG
   B.) Unzipped
   C.) Fragmentation
   D.) Compression

Answer: Option 'D'

Compression

  • 21. What is the shortcut key for duplicating the current slide in MS Powerpoint? 
   A.) Ctrl+Alt+S
   B.) Ctrl+A
   C.) Ctrl+D
   D.) Ctrl+E

Answer: Option 'C'

Ctrl+D

  • 22. A parallel port is most often used by?
   A.) Monitor
   B.) Mouse
   C.) Printer
   D.) External storage device

Answer: Option 'C'

Printer

  • 23. What is google? 
   A.) Internet
   B.) Search engine
   C.) Browser
   D.) Both (b) and (c)

Answer: Option 'B'

​Search engine

  • 24. ISDN stands for?
   A.) Integral Service Dynamic Network
   B.) International Subscriber Dialup Network
   C.) International Service Digital Network
   D.) Integrated Service Digital Network

Answer: Option 'D'

Integrated Service Digital Network

  • 25. Which of the following is any malicious computer program which is used to hack into a computer by misleading users of its true intent? 
   A.) Worm
   B.) Spyware
   C.) Trojan horse
   D.) Keylogger

Answer: Option 'C'

​Trojan horse



Computer Quiz For LIC AAO Exam 2019 Download Pdf