Current Affairs Quiz 6th August 2018 | RRB Group D

  • 1. On 7th August 2018, Mony K. Mathew passed away following a heart attack. He was a _____?
   A.) financial journalist
   B.) educationalist
   C.) food critic
   D.) sports journalist

Answer: Option 'A'

financial journalist

  • 2. What was the name of the atomic bomb dropped on Hiroshima by the US Air Force on August 6, 1945?
   A.) Fat Man
   B.) Fat Boy
   C.) Little Boy
   D.) Little Man

Answer: Option 'C'

​Little Boy

  • 3. On 6th August 2018, Rajinder Kumar Dhawan, passed away due to old age related ailments, at a hospital in Delhi. What was his profession?
   A.) Film maker
   B.) Politician
   C.) Doctor
   D.) Musician

Answer: Option 'B'

Politician

  • 4. World’s largest bird sculpture, Jatayu sculpture, will be inaugurated in
   A.) Assam
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Gujarat
   D.) Kerala

Answer: Option 'D'

Kerala

  • 5. Mario Gomez retires from International Football. He belongs to which country?
   A.) France
   B.) Germany
   C.) Russia
   D.) Argentina

Answer: Option 'B'

​Germany

  • 6. On August 7, 2018, Mario Gomez announced his retirement from international football. Which country does he belong to?
   A.) Brazil
   B.) Germany
   C.) France
   D.) Australia

Answer: Option 'B'

Germany

  • 7. Goa becomes first state by starting its own app based taxi service called
   A.) GoaMiles
   B.) GoaTrip
   C.) GoaTrack
   D.) GoaQuickGo

Answer: Option 'A'

GoaMiles

  • 8. Which country won the Under 16 West Asian Football Federation Cup (WAFF) held in Valencia, Spain?
   A.) India
   B.) Australia
   C.) Malaysia
   D.) South Korea

Answer: Option 'A'

India

  • 9. Which tennis player has secured the top spot in the men’s Association of Tennis Professionals (ATP) world singles rankings released on 6th August 2018?
   A.) Roger Federer
   B.) Novac Djokovic
   C.) Dominic Thiem
   D.) Rafael Nadal

Answer: Option 'D'

Rafael Nadal

  • 10. Exercise 'Maitree' is a joint military exercise between Indian Army and
   A.) Sri Lanka
   B.) Thailand
   C.) Bangladesh
   D.) Singapore

Answer: Option 'B'

​Thailand

  • 11. In which year, DMK party lead by M Karunanidhi officially changed the name of Madras to Chennai?
   A.) 1993
   B.) 1996
   C.) 1997
   D.) 1998

Answer: Option 'B'

1996

  • 12. Who was appointed the Director and General Manager of United India Insurance Company on 7th August 2018?
   A.) Rajesh Mishra
   B.) Pradeep Kumar
   C.) S Gopakumar
   D.) Rajesh Kanwar

Answer: Option 'C'

​S Gopakumar

  • 13. On August 7, 2018, Andhra Pradesh Government signed an MoU with which electronics company, through which the company will set up its plant in 75 acres land in Tirupati and Chittoor districts?
   A.) Siemens
   B.) Honeywell
   C.) Holytech
   D.) Rockwell Automation

Answer: Option 'C'

Holytech

Current Affairs Quiz 6th August 2018 Download Pdf