Current Affairs Quiz 8th August 2018 | RRB Group D

  • 1. How much will Apple invest in Karnataka through Taiwan’s Wistron, a contract manufacturer of Apple iPhones in India?
   A.) Rs.1,150 crore
   B.) Rs.1,100 crore
   C.) Rs.1,200 crore
   D.) Rs.1,000 crore

Answer: Option 'A'

​Rs.1,150 crore

  • 2. Which of the following Bill rules out any provision for anticipatory bail for a person accused of atrocities against people from SC and ST communities?
   A.) SC/ST (PoA) Amendment Bill, 2018
   B.) SC/ST and Criminal Law (Amendment) Bill, 2018
   C.) Both a and b
   D.) None of the above

Answer: Option 'A'

SC/ST (PoA) Amendment Bill, 2018

  • 3. Who recently shared his Aadhaar number on Twitter and even wrote the first software for UIDAI for (Aadhaar) enrolment?
   A.) J. Satyanarayana
   B.) Ram Sewak Sharma
   C.) Nandan Nilekani
   D.) Ajay Bhushan Pandey

Answer: Option 'B'

​Ram Sewak Sharma

  • 4. Who has been re-appointed as TRAI Chairman till September 2020?
   A.) Subhash Chandra Khuntia
   B.) Debjani Ghosh
   C.) Sandeep Jajodia
   D.) Ram Sewak Sharma

Answer: Option 'D'

Ram Sewak Sharma

  • 5. Who was all set to ring the iconic Lord's bell for the first time to indicate the start of the second Cricket Test match between India and England at Lord's on August 9?
   A.) Sachin Tendulkar
   B.) D.Sourav Ganguly
   C.) Rahul Dravid
   D.) Kapil Dev

Answer: Option 'A'

​Sachin Tendulkar

  • 6. Which of the following is the first demutualized electronic exchange in the country?
   A.) CSE
   B.) ISE
   C.) BSE
   D.) NSE

Answer: Option 'D'

NSE

  • 7. The National Stock Exchange (NSE) celebrated its silver jubilee by unveiling its new logo. NSE was inaugurated by Manmohan Singh in
   A.) 1996
   B.) 1998
   C.) 1994
   D.) 1992

Answer: Option 'C'

​1994

  • 8. Who has been elected for the Rajya Sabha's new Deputy Chairman post, which fell vacant after the retirement of Congress' PJ Kurien on July 1?
   A.) Sanjay Raut
   B.) Satish Mishra
   C.) Hariprasad
   D.) Harivansh Narayan Singh

Answer: Option 'D'

Harivansh Narayan Singh

  • 9. Who won the International Geography Bee World Championship?
   A.) Suresh Kumar
   B.) Vijay Rajan
   C.) Naresh Singh
   D.) Avi Goel

Answer: Option 'D'

​Avi Goel

  • 10. Which of the following has granted its recognition for KSOU recently?
   A.) NCTE
   B.) NBA
   C.) UGC
   D.) NAAC

Answer: Option 'C'

UGC