Current Affairs Quiz 8th November 2018

  • 1. ICC Women's T20 tournament is slated to be held from November 9 to November 24 in _______.
   A.) Australia
   B.) South Africa
   C.) West Indies
   D.) New Zealand

Answer: Option 'C'

​West Indies

  • 2. Confederation of Indian Industry (CII) has partnered with _______ to train small and medium enterprises (SMEs) and entrepreneurs in India. 
   A.) WhatsApp
   B.) IBM
   C.) Facebook
   D.) Google

Answer: Option 'A'

​WhatsApp

  • 3. Nainital Lake water withdrawal limit cut from 16 million litres water per day (MLD) to ____ MLD in view the critical condition of Naini lake.
   A.) 6
   B.) 12
   C.) 10
   D.) 8

Answer: Option 'D'

8

  • 4. State Bank of India (SBI) and payments solution provider ______ Payment Services India has entered into an agreement to form a joint venture for establishing a card acceptance and digital payment platform. 
   A.) Google Pay
   B.) Hitachi
   C.) Lenovo
   D.) Oppo

Answer: Option 'B'

Country's largest lender State Bank of India (SBI) and payments solution provider Hitachi Payment Services India has entered into an agreement to form a joint venture for establishing a card acceptance and digital payment platform.

  • 5. Recently, Supreme Court has given nod for a separate High Court for Andhra Pradesh. The new court will be the ______th High Court in the country.
   A.) 25
   B.) 30
   C.) 26
   D.) 34

Answer: Option 'A'

The new court will be the 25th High Court in the country. It will start functioning from 1 January 2019 in Amravati.

  • 6. The world's largest airport terminal "under one roof" with a capacity to serve 90 million passengers has been opened in ______.
   A.) Istanbul
   B.) Asthana
   C.) Tashkent
   D.) Beijing

Answer: Option 'A'

Istanbul

  • 7. China's 1st ‘International Import Expo 2018’, which is the world's first import-themed national-level expo, held in ________.
   A.) Shanghai
   B.) Hong Kong
   C.) Beijing
   D.) Guangzhou

Answer: Option 'A'

​Shanghai

  • 8. Padma Shri Qazi Abdussattar recently passed away in Delhi. He was a _______. 
   A.) Social activist
   B.) Urdu writer
   C.) Painter
   D.) Indian classical musician

Answer: Option 'B'

​Urdu writer

  • 9. Notes of a Dream: The Authorized Biography of A.R. Rahman” By ________?
   A.) Krishna Trilok 
   B.) Suresh Iyer
   C.) Dinesh karthik
   D.) Naresh Kumar

Answer: Option 'A'

Krishna Trilok 

  • 10. The International Space Station (ISS) - a collaboration between the United States, Russia, Canada, Europe and Japan - has been in operation since ________.
   A.) 1992
   B.) 1998
   C.) 1996
   D.) 1994

Answer: Option 'B'

​1998