Current Affairs Quiz 9th September 2018

  • 1. Where is the headquarters of Tata JV?
   A.) Kolkata
   B.) Hyderabad 
   C.) Chennai
   D.) New delhi

Answer: Option 'A'

Kolkata

  • 2. The 3 govt schools which have been selected for ‘Swachh Vidyalaya Puraskar 2018’ are in
   A.) Punjab
   B.) Jharkhand
   C.) Haryana
   D.) Bihar

Answer: Option 'C'

​Haryana

  • 3. Who announces new AI Technology to fight online child sexual abuse?
   A.) Samsung
   B.) Google
   C.) Apple
   D.) Verizon

Answer: Option 'B'

​Google

  • 4. Indo-Kazakhstan joint military exercise:
   A.) KHANJAR
   B.) MAITREE
   C.) SAMPRITI
   D.) KAZIND

Answer: Option 'D'

KAZIND

  • 5. Anil Ambani-led Reliance Infrastructure (RInfra) has won a ________ crore arbitration award against the National Highway Authority of India (NHAI).
   A.) ₹100 crore
   B.) ₹150 crore
   C.) ₹200 crore
   D.) ₹250 crore

Answer: Option 'C'

​₹200 crore

  • 6. Lal Bahadur Shastri gave the motto of
   A.) Jai Jawan, Jai Kisaan
   B.) Jai Hind
   C.) Desh Bachao, Desh Banao
   D.) Satyameva Jayate

Answer: Option 'A'

Jai Jawan, Jai Kisaan

  • 7. Which city 87th Izmir International Trade Show Begins?
   A.) Turkey
   B.) New Zealand
   C.) Singapore
   D.) Jakarta

Answer: Option 'A'

Turkey

  • 8. Which state government has declared the Singphan Wildlife Sanctuary as an elephant reserve making it the 30th reserve for jumbos in the country?
   A.) Odisha
   B.) Assam
   C.) Nagaland
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Nagaland

  • 9. The top position in ‘National Clean School’ Award given by HRD Ministry is bagged by
   A.) Puducherry
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Tamil Nadu
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

Puducherry

  • 10. The Reserve Bank of India asked all scheduled commercial banks with more than ______ branches to appoint an internal ombudsman.
   A.) 25
   B.) 15
   C.) 10
   D.) 20

Answer: Option 'C'

​10