Current Affairs Quiz 10th August 2018 | RRB Group D

  • 1. Government increased import duty on 328 textile items from the existing rate of 10 per cent to
   A.) 15 per cent
   B.) 20 per cent
   C.) 25 per cent
   D.) 30 per cent

Answer: Option 'B'

​20 per cent

  • 2. Which country hosts 2018 Asian Games?
   A.) China
   B.) Indonesia
   C.) Singapore
   D.) Malaysia

Answer: Option 'B'

​Indonesia

  • 3. Which year India to launch its second lunar mission Chandrayaan-2 ?
   A.) 2021 
   B.) 2022
   C.) 2019
   D.) 2020

Answer: Option 'C'

​2019

  • 4. Which bank joined with Bajaj Allianz General Insurance for Bancassurance Deal?
   A.) Indian Bank
   B.) Indian Overseas Bank
   C.) Vijaya Bank
   D.) Yes Bank

Answer: Option 'C'

Vijaya Bank

  • 5. CJI Dipak Misra inaugurated the new court complex in Hubballi. Where is Hubballi located?
   A.) Maharashtra
   B.) West Bengal
   C.) Karnataka
   D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'C'

Karnataka

  • 6. ISRO will be celebrating centenary celebration to commemorate its first ISRO chief and renowned cosmic ray scientist. Who is the renowned scientist?
   A.) Vikram Sarabhai
   B.) APJ Abdul Kalam
   C.) Homi J Bhabha
   D.) Srinivasa Ramanujam

Answer: Option 'A'

Vikram Sarabhai

  • 7. Who is the new Chief Justice of Madras High Court?
   A.) Justice S.Ravindra Bhat
   B.) Justice Indira Banerjee
   C.) Justice Menon
   D.) Justice Tahilramani

Answer: Option 'D'

Justice Tahilramani

  • 8. Who appoints the Chief Justice of High Court?
   A.) Governor
   B.) Prime Minister
   C.) Chief Minister
   D.) President

Answer: Option 'D'

President

  • 9. Who launched Parker Solar Probe To ‘Touch Sun’ ?
   A.) National Aeronautics and Space Administration (NASA) 
   B.) Indian Institute of Technology (IIT)
   C.) Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)
   D.) Indian Space Research organisation (ISRO)

Answer: Option 'A'

​National Aeronautics and Space Administration (NASA)