Current Affairs Quiz 10th October 2018

  • 1. Which of the following sent a judicial request to Switzerland seeking confirmation of attachment of assets in connection with the Punjab National Bank (PNB) fraud case?
   A.) Research and Analysis Wing (RAW)
   B.) Enforcement Directorate (ED)
   C.) Criminal Investigation Department
   D.) Central Vigilance Commission (CVC)

Answer: Option 'B'

​Enforcement Directorate (ED)
Enforcement Directorate (ED) sent a judicial request to Switzerland seeking confirmation of attachment of assets in connection with the Punjab National Bank (PNB) fraud case against Nirav Modi and others.

  • 2. Which bank Increases Refinance Limit From Rs24,000 Crore To Rs 30,000 Crore?
   A.) Commonwealth Bank of Australia
   B.) United Overseas Bank Ltd
   C.) Credit Agricole Corporate & Investment Bank
   D.) National Housing Bank

Answer: Option 'D'

National Housing Bank Increases Refinance Limit From Rs24,000 Crore To Rs 30,000 Crore.

  • 3. Which country Test-Fires Nuclear-Capable Ghauri Ballistic Missile?
   A.) Indonesia
   B.) Pakistan
   C.) Saudi Arabia 
   D.) India

Answer: Option 'B'

Pakistan country Test-Fires Nuclear-Capable Ghauri Ballistic Missile.

  • 4. Who is the Google CEO?
   A.) Larry Page
   B.) Tim Cook
   C.) Sundar Pichai 
   D.) Indra Nooyi

Answer: Option 'C'

Sundar Pichai 

  • 5. From which month Centre Decides To Start Issuing Sovereign Gold Bonds 2018-19?
   A.) September
   B.) October 
   C.) December
   D.) November

Answer: Option 'B'

​October 

  • 6. Which state partnered with Goa International Film Festival 2018?
   A.) Jharkhand 
   B.) Kerala
   C.) Tamil Nadu
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Jharkhand 

  • 7. The first bio electronic medicine, an implantable, biodegradable wireless device, is used to __________.
   A.) healing artery in heart disease
   B.) monitor heart rate every nano second
   C.) regenerate and heal damaged nerve
   D.) to regulate pancreatic function for diabetics

Answer: Option 'B'

monitor heart rate every nano second

  • 8. Who is Pakistan's Foreign Secretary?
   A.) Zalmay Khalilzad
   B.) Tehmina Janjua
   C.) Ashraf Ghani
   D.) Asad Qaiser

Answer: Option 'B'

Tehmina Janjua is Foreign Secretary in Pakistan.

  • 9. What is the IMF estimated growth rate for India in 2018 as per WEO report?
   A.) 7.3%
   B.) 8.5%
   C.) 7.4%
   D.) 8.6%

Answer: Option 'A'

The International Monetary Fund (IMF) in its latest World Economic Outlook (WEO) said that India has been estimated to grow at 7.3% in 2018.

  • 10. Where is Kalakkad Mundanthurai Tiger Reserve located?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Tamil Nadu
   C.) Karnataka
   D.) Kerala

Answer: Option 'B'

Kalakkad Mundanthurai Tiger Reserve is located at Tirunelveli, Tamil Nadu.