Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 10

  • 1. The Nameri National Park is located in which of the following states?
   A.) Bihar
   B.) Assam
   C.) West Bengal
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Assam

  • 2. Bagurumba is a traditional folk dance form of which state of India?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Assam
   C.) Arunachal Pradesh
   D.) West Bengal

Answer: Option 'B'

Assam

  • 3. Mohammed VI is the current King of which country?
   A.) Saudi Arabia
   B.) Netherlands
   C.) Morocco
   D.) Kuwait

Answer: Option 'C'

Morocco

  • 4. What is the capital of Georgia?
   A.) Tbilisi
   B.) Conakry
   C.) Berlin
   D.) Accra

Answer: Option 'A'

Tbilisi

  • 5. Nati is a popular folk dance of which Indian state?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Himachal Pradesh
   C.) Gujarat
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Himachal Pradesh

  • 6. Juan Manuel Santos is the President of which country?
   A.) Japan
   B.) Brazil
   C.) Peru
   D.) Colombia

Answer: Option 'D'

Colombia

  • 7. The Dholera International Airport is located in which state?
   A.) Gujarat
   B.) Haryana
   C.) Assam
   D.) West Bengal

Answer: Option 'A'

Gujarat

  • 8. The Wood Buffalo National Park is situated in which of the following countries?
   A.) Germany
   B.) Canada
   C.) Switzerland
   D.) Norway

Answer: Option 'B'

Canada

  • 9. Vikas Krishan Yadav is a popular sportsperson of which field?
   A.) Badminton
   B.) Boxing
   C.) Athletics
   D.) Weightlifting

Answer: Option 'B'

Boxing

  • 10. The World Autism Awareness Day is observed on________
   A.) August 12
   B.) April 2
   C.) May 21
   D.) June 19

Answer: Option 'B'

World Autism Awareness Day is an internationally recognized day on 2 April every year, encouraging Member States of the United Nations to take measures to raise awareness about people with Autism Spectrum Disorder (ASD) throughout the world.