Current Affairs Quiz 11th October 2018

  • 1. Which of the following is the spy agency of Pakistan?
   A.) Anti-grafting Bureau
   B.) Inter-Services Intelligence
   C.) Intelligence Agency of Pakistan
   D.) Intelligence Bureau of Pakistan

Answer: Option 'B'

Inter-Services Intelligence

  • 2. President Ram Nath Kovind is on a visit of Tajikistan. What is the capital city of Tajikistan? 
   A.) Tashkent
   B.) Sofia
   C.) Dushanbe
   D.) Sochi

Answer: Option 'C'

Dushanbe

  • 3. Which of the following day is observed on 9 October each year?
   A.) National Farmers' Day
   B.) World Animal Day
   C.) World Post Day
   D.) Indian Air Force Day

Answer: Option 'C'

​World Post Day

  • 4. ________ became India's first judo medallist at the Olympic level, claiming a silver at the ongoing Youth Games.
   A.) Chungneijang Mary Kom
   B.) Thangjam Tababi Devi
   C.) Jeremy Lalrinnunga
   D.) Manu Bhakar

Answer: Option 'B'

​Thangjam Tababi Devi

  • 5. Who won gold medal in archery in the Asian Para Games 2018?
   A.) Jayanta Talukdar
   B.) Harvinder Singh
   C.) Rahul Banerjee
   D.) Deepika Kumari

Answer: Option 'B'

Harvinder Singh

  • 6. Which of the following State has been declared 100% organic farming?
   A.) Haryana
   B.) Sikkim
   C.) Manipur
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Sikkim

  • 7. Who is appointed as the Suicide Prevention Minister?
   A.) Theresa May
   B.) The Lord Fowler
   C.) Jackie Doyle-Price
   D.) Jeremy Corbyn

Answer: Option 'C'

​Jackie Doyle-Price

  • 8. Which of the following State Government has recently radio-collared a wild elephant?
   A.) Arunachal Pradesh
   B.) Chhattisgarh
   C.) Assam
   D.) Manipur

Answer: Option 'B'

​Chhattisgarh

  • 9. India International Science Festival (IISF-2018) was recently concluded in __________.
   A.) Lucknow
   B.) Bangalore
   C.) Hyderabad
   D.) Chennai

Answer: Option 'A'

Lucknow

  • 10. National Housing Bank (NHB) has decided to increase the Refinance Limit from ___________ to Rs. 30,000 crore for the Current Year (July 2018-June 2019).
   A.) Rs. 25,000 crore
   B.) Rs. 28,000 crore
   C.) Rs. 24,000 crore
   D.) Rs. 15,000 crore

Answer: Option 'C'

​Rs. 24,000 crore

  • 11. Who is appointed as the CEO of AirAsia India?
   A.) Datuk Kamarudin bin Meranun
   B.) Sunil Bhaskaran
   C.) Stuart L Dean
   D.) Noor Neelofa

Answer: Option 'B'

​Sunil Bhaskaran

  • 12. Who can rise Public Interest Litigation (PIL)?
   A.) Public
   B.) Private
   C.) Both A and B
   D.) Only A

Answer: Option 'C'

​Both A and B

  • 13. Which country ranked 147th in Oxfam world inequality index?
   A.) Norway
   B.) Ireland
   C.) India
   D.) Denmark

Answer: Option 'C'

India

  • 14. Recently, who has become India's first-ever gold medallist in the history of Youth Olympic Games (YOG)? 
   A.) Vinesh Phogat
   B.) Thangjam Tababi Devi
   C.) Manu Bhaker
   D.) Jeremy Lalrinnunga

Answer: Option 'D'

Jeremy Lalrinnunga

  • 15. Who is the Minister of the Armed Forces of France?
   A.) Florence Parly
   B.) Emmanuel Macron
   C.) Martin Vial
   D.) Marine Le Pen

Answer: Option 'A'

Florence Parly

  • 16. Sandeep Chaudhary produced a stunning world record in Asian Para Games at Jakarta. He belongs to which of the following games? 
   A.) Sprint
   B.) Javelin throw
   C.) Discus throw
   D.) Steeplechase

Answer: Option 'B'

​Javelin throw

  • 17. From which day the Old World festival will commence?
   A.) December 5th, 2018
   B.) December 22, 2018
   C.) November 5th, 2018
   D.) October 20, 2018 

Answer: Option 'D'

October 20, 2018 

  • 18. Total how many Gold Medals were won by India in Asian Para Games in 2018, Jakarta, Indonesia?
   A.) 3
   B.) 4
   C.) 5
   D.) 6

Answer: Option 'A'

3

  • 19. Who inaugurated 29th Accountants General Conference recently?
   A.) Shri Ram Nath Govind
   B.) Shri Prakash Javedakar
   C.) Shri Suresh Prabhu
   D.) Shri Vivek Chopra

Answer: Option 'A'

​Shri Ram Nath Govind

  • 20. Recently, Google has announced that it will shut down _______ for consumer use over the next 10 months.
   A.) Google Plus
   B.) Orkut
   C.) Hangouts
   D.) Android

Answer: Option 'A'

Google Plus

  • 21. Who laid Foundation Stone For Rs1,224 Crore Highway Projects In Uttar Pradesh?
   A.) Shri Nitin Gadkari
   B.) Shri Prakash Javadekar
   C.) Shri Suresh Krishna
   D.) Shri Ramesh Gupta

Answer: Option 'A'

Shri Nitin Gadkari

  • 22. Jeremy Lalrinnunga belongs to which of the following sport?
   A.) Weightlifting
   B.) Sprint
   C.) Boxing
   D.) Judo

Answer: Option 'A'

​Weightlifting

  • 23. Who is the chairman of The Energy Research Institute (TERI)?
   A.) Dr. Dinesh Chopra
   B.) Dr. Sridharan
   C.) Dr. Naresh krishnaswamy
   D.) Dr. Ajay Mathur

Answer: Option 'D'

Dr. Ajay Mathur

  • 24. Regional Conclave on India-West Africa Project Partnership was held in which of the following country? 
   A.) Niger
   B.) Sierra Leone
   C.) South-Africa
   D.) Nigeria

Answer: Option 'D'

Nigeria

  • 25. Pakistan has successfully test-fired Ghauri ballistic missile. What is the range of this missile?
   A.) 2000 Km
   B.) 1,300 Km
   C.) 700 Km
   D.) 2500 Km

Answer: Option 'B'

​1,300 Km

Current Affairs Quiz 11th October 2018 Download Pdf