Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 11

  • 1. Which among the following Port is located in Gujarat?
   A.) Kandla
   B.) Paradip
   C.) Jawaharlal Nehru
   D.) Mormugao

Answer: Option 'A'

Kandla

  • 2. Karagam is a popular folk dance form of which Indian state?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Uttar Pradesh
   C.) Maharashtra
   D.) Odisha

Answer: Option 'A'

Tamil Nadu

  • 3. Borlaug award is given for which of the following field?
   A.) Science
   B.) Agriculture
   C.) Magic
   D.) Music

Answer: Option 'B'

Agriculture

  • 4. The Rajaji National Park is situated in which of the following states?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Uttarakhand
   C.) Gujarat
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'B'

Uttarakhand

  • 5. The International Day of Democracy is observed on______
   A.) 15 December
   B.) 15 September
   C.) 15 June
   D.) 15 October

Answer: Option 'B'

15 September

  • 6. When is the World Ocean Day observed?
   A.) April 29
   B.) June 8
   C.) November 19
   D.) August 18

Answer: Option 'A'

April 29

  • 7. Which of the following Indian city is known as “City of Castles”?
   A.) Bangalore
   B.) Pune
   C.) Mumbai
   D.) Kolkata

Answer: Option 'D'

Kolkata

  • 8. The Shree Singaji Super Thermal Power Plant is situated in which state?
   A.) Haryana
   B.) Punjab
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

  • 9. The Credit Rating Information Services of India Limited (CRISIL) is headquartered at___________?
   A.) Kolkata
   B.) Mumbai
   C.) Ahmedabad
   D.) Pune

Answer: Option 'B'

Mumbai

  • 10. The Bhairamgarh Wildlife Sanctuary is located in which state?
   A.) Chhattisgarh
   B.) Jharkhand
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Bihar

Answer: Option 'A'

Chhattisgarh

  • 11. The Kushok Bakula Rimpochee Airport is located in which of the following state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Jammu & Kashmir
   C.) Assam
   D.) Arunachal Pradesh

Answer: Option 'B'

Jammu & Kashmir

  • 12. Aadi Perukku festival is celebrated at which of the following Indian state?
   A.) Odisha
   B.) Tamil Nadu
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Kerala

Answer: Option 'B'

Tamil Nadu

  • 13. The Khandheri Cricket Stadium is located in which of the following states?
   A.) Maharashtra
   B.) Himachal Pradesh
   C.) Gujarat
   D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Gujarat

  • 14. The United Bank of India is located in____________
   A.) Bengaluru
   B.) New Delhi
   C.) Kolkata
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'C'

Kolkata

  • 15. Kanchenjunga Biosphere Reserve is located at__?
   A.) West Bengal
   B.) Sikkim
   C.) Arunachal Pradesh
   D.) Tripura

Answer: Option 'B'

Sikkim

  • 16. The Kalinga Award is given for exceptional contribution in the field of________
   A.) Mathematics
   B.) Science
   C.) Film
   D.) Arts

Answer: Option 'B'

Science

  • 17. Where is the headquarter of Transparency International situated?
   A.) Berlin
   B.) London
   C.) New York
   D.) Paris

Answer: Option 'A'

Berlin

  • 18. Rahul Aware is related with which of the following sports?
   A.) Tennis
   B.) Weightlifting
   C.) Wrestling
   D.) Shooting

Answer: Option 'C'

Wrestling

  • 19. Who is the current chairman of Press Council of India?
   A.) Archana Ramasundaram
   B.) Sunil Kanoria
   C.) Shekar Basu
   D.) Chandramauli Kumar Prasad

Answer: Option 'D'

Chandramauli Kumar Prasad

  • 20. The Zoji La pass is located in which state of India?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Haryana
   D.) Jammu & Kashmir

Answer: Option 'D'

Jammu & Kashmir

  • 21. Belgrade is the capital of which country?
   A.) Yemen
   B.) Togo
   C.) Sudan
   D.) Serbia

Answer: Option 'D'

Serbia

  • 22. Who is the Minister of State (Independent Charge) of the Ministry of Communications?
   A.) Giriraj Singh
   B.) Mahesh Sharma
   C.) Manoj Sinha
   D.) R.K. Singh

Answer: Option 'C'

Manoj Sinha

  • 23. Pravind Kumar Jugnauth is the current Prime Minister of which country?
   A.) Myanmar
   B.) Mauritius
   C.) Indonesia
   D.) Mexico

Answer: Option 'B'

Mauritius

  • 24. Who among the following is the Director- General of World Health Organization (WHO)?
   A.) Paul Romer
   B.) Tedros Adhanom Ghebreyesus
   C.) Amjed Hussain B. Sial
   D.) Anthony Lake

Answer: Option 'B'

Tedros Adhanom Ghebreyesus

  • 25. Who is the author of the book titled “I Do What I Do”
   A.) Raghuram Rajan
   B.) Arundhati Roy
   C.) Pranab Mukherjee
   D.) Sangeeta Ghosh

Answer: Option 'A'

Raghuram Rajan

Static GK Quiz Set - 11 Download Pdf