Current Affairs Quiz 12th August 2018 | RRB Group D

  • 1. President Ram Nath Kovind inaugurated 'One District One Product' Summit in
   A.) West Bengal
   B.) Maharashtra
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Gujarat

Answer: Option 'C'

​Uttar Pradesh

  • 2. Which country hosts 2018 Asian Games?
   A.) Singapore
   B.) China
   C.) Indonesia
   D.) Malaysia

Answer: Option 'C'

​Indonesia

  • 3. What is the study of the branch of dentistry concerned with the structures surrounding and supporting the teeth called?
   A.) Endodontist
   B.) Periodontist
   C.) Orthodontist
   D.) Prosthodontist

Answer: Option 'B'

Periodontist

  • 4. Reserve Bank of India (RBI) will transfer surplus amounting to _____ for the year ended June 30, 2018 to the Government of India?
   A.) Rs.45,000 crore
   B.) Rs.90,000 crore
   C.) Rs.25,000 crore
   D.) Rs.50,000 crore

Answer: Option 'D'

Rs.50,000 crore

  • 5. Who was appointed the Chief Justice of the Madras High Court, on 11th August 2018?
   A.) Justice Vijaya Kamlesh Tahilramani
   B.) Justice Sumitra Ranga Rajan
   C.) Justice Thamarai Kannan
   D.) Justice Indu Kumari

Answer: Option 'A'

​Justice Vijaya Kamlesh Tahilramani

  • 6. Who has become the first-ever woman Chief Justice of Jammu and Kashmir High Court?
   A.) Justice Gita Mittal
   B.) Justice Ramya Menon
   C.) Justice Preethi Reddy
   D.) Justice Kamila Jahan

Answer: Option 'A'

Justice Gita Mittal

  • 7. Who launches Video Q&A App Cameos Aimed At Celebrities ?
   A.) Google 
   B.) Flipkart
   C.) Snapchat
   D.) Yahoo

Answer: Option 'A'

​Google 

  • 8. Who is the Vice chairman of NITI Aayog?
   A.) Shri Rajesh Kumar
   B.) Shri Rajiv kumar
   C.) Shri Suresh Kumar
   D.) Shri Narayana Swamy

Answer: Option 'B'

​Shri Rajiv kumar

  • 9. Which High Court recently ordered ‘begging is not an offence’?
   A.) Bombay High Court
   B.) Rajasthan High Court
   C.) Delhi High Court
   D.) Madras High Court

Answer: Option 'C'

Delhi High Court

  • 10. The World Bank has mandated which of the following bank to issue the world’s first blockchain-based bond?
   A.) Industrial and Commercial Bank of China
   B.) Commonwealth Bank of Australia
   C.) Hongkong and Shanghai Banking Corporation
   D.) Bank of America

Answer: Option 'B'

​Commonwealth Bank of Australia

  • 11. Who was sworn-in as the 12th Chief Justice of Jharkhand High Court, on 11th August 2018?
   A.) Justice Aniruddha Bose
   B.) Justice Ravindra Menon
   C.) Justice Samuel Thomson
   D.) Justice Anil Mathew

Answer: Option 'A'

Justice Aniruddha Bose

  • 12. Who is the Director-General of the UIDAI?
   A.) R.S.Sharma
   B.) Anand Deshpande
   C.) Ajay Bhushan Pandey
   D.) Nandan Nilekani

Answer: Option 'B'

​Anand Deshpande

  • 13. According to the Inter­national Monetary Fund (IMF), which of the following place would become World's richest place by 2020?
   A.) Hong Kong
   B.) Qatar
   C.) Luxembourg
   D.) Macau

Answer: Option 'D'

Macau

  • 14. Indian Railways Catering and Tourism Corporation (IRCTC) has decided to stop providing ‘free travel insurance’ to its passengers starting
   A.) August 30, 2018
   B.) September 1, 2018
   C.) October 2, 2018
   D.) November 14, 2018

Answer: Option 'B'

​September 1, 2018

  • 15. Which state government to launch Ayushman Bharat scheme on Aug 15?
   A.) Haryana
   B.) Tamil Nadu
   C.) Kerala 
   D.) Andhra Pradesh

Answer: Option 'A'

​Haryana

Current Affairs Quiz 12th August 2018 Download Pdf