Current Affairs Quiz 12th September 2018

  • 1. What is the causative agent of Tuberculosis?
   A.) Staphylococcus
   B.) Vibriobacterium tuberculosis
   C.) Mycobacterium tuberculosis
   D.) Clostridium

Answer: Option 'C'

Mycobacterium tuberculosis

  • 2. Who is the executive chairman of Vedanta Limited?
   A.) Anil Agarwal
   B.) Srinivasan Venkatakrishnan
   C.) Navin Agarwal
   D.) Geoffrey Green

Answer: Option 'A'

​Anil Agarwal

  • 3. Which country hold first-ever trilateral meeting with India and Afghanistan?
   A.) Saudi Arabia
   B.) Iran 
   C.) Indonesia
   D.) Iraq

Answer: Option 'B'

​Iran 

  • 4. The fourteenth edition of Yudh Abhyas will be conducted in ______.
   A.) Maharashtra
   B.) Rajasthan
   C.) Uttarakhand
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Uttarakhand

  • 5. India-Mongolia Joint Military Exercise is known as _________.
   A.) Nomadic Elephant
   B.) Ekuverin
   C.) Agni Warrior
   D.) Lamitye

Answer: Option 'A'

​Nomadic Elephant

  • 6. Which circle comes at the last spot with 80.23 percent 4G availability?
   A.) Assam
   B.) Bihar
   C.) Jammu and Kashmir
   D.) Odisha

Answer: Option 'C'

​Jammu and Kashmir

  • 7. India will supply 160 railway passenger coaches to Sri Lanka valued at around
   A.) $82.64 million
   B.) $69.64 million
   C.) $75.64 million
   D.) $54.64 million

Answer: Option 'A'

$82.64 million

  • 8. Who is the vice chairman of the NITI Aayog?
   A.) Shri Suresh Menon
   B.) Shri Rajiv Kumar
   C.) Shri Prakash sharma
   D.) Shri Naresh Gupta

Answer: Option 'B'

​Shri Rajiv Kumar

  • 9. _______ Joined Elite Group Of Countries Capable Of Air-To-Air Fuel Transfer?
   A.) India 
   B.) Indonesia
   C.) Albania
   D.) Bulgaria

Answer: Option 'A'

India 

  • 10. Who is appointed as New Chief Justice Of Nepal?
   A.) Justice Suresh Rajan
   B.) Justice Vijay Rajan
   C.) Justice Om Prakash Mishra
   D.) Justice Naresh Kumar

Answer: Option 'C'

​Justice Om Prakash Mishra