Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 12

  • 1. Which among the following Thermal Power Plants is located in Madhya Pradesh?
   A.) Anpara Thermal Power plant
   B.) Sanjay Gandhi Thermal Power plant
   C.) Chandrapur Thermal Power plant
   D.) Feroz Gandhi Thermal Power plant

Answer: Option 'B'

Sanjay Gandhi Thermal Power plant

  • 2. ‘Your Faithful And Friendly Financial Partner’ is the tag line of which bank?
   A.) Vijaya Bank
   B.) Oriental Bank of Commerce
   C.) Syndicate Bank
   D.) UCO Bank

Answer: Option 'C'

Syndicate Bank

  • 3. The International Day of United Nations Peacekeepers is observed on ____________
   A.) May 29
   B.) August 22
   C.) July 16
   D.) April 30

Answer: Option 'A'

May 29

  • 4. The Uber Cup is associated with which sports?
   A.) Cricket
   B.) Football
   C.) Badminton
   D.) Tennis

Answer: Option 'C'

Badminton

  • 5. What is the capital of Croatia?
   A.) Bogota
   B.) Nicosia
   C.) Prague
   D.) Zagreb

Answer: Option 'D'

Zagreb

  • 6. The Gurudongmar Lake is situated in which state?
   A.) Kerala
   B.) West Bengal
   C.) Assam
   D.) Sikkim

Answer: Option 'D'

Sikkim

  • 7. Wancho is a traditional folk dance of which state?
   A.) Jammu & Kashmir
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Assam
   D.) Chhattisgarh

Answer: Option 'B'

Arunachal Pradesh

  • 8. The Kanwar Lake Bird Sanctuary is situated in which state?
   A.) Haryana
   B.) Bihar
   C.) Gujarat
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Bihar

  • 9. Dublin is the capital of which country?
   A.) Portugal
   B.) Ireland
   C.) Kyrgyzstan
   D.) Libya

Answer: Option 'B'

Ireland

  • 10. The World Development Information Day is observed on________
   A.) December 3
   B.) October 24
   C.) May 12
   D.) April 22

Answer: Option 'B'

October 24

  • 11. Who is the Chairman of the Life Insurance Corporation of India (LIC)?
   A.) K V Chowdary
   B.) V.K. Sharma
   C.) Raman Roy
   D.) Raveesh Kumar

Answer: Option 'B'

V.K. Sharma

  • 12. Mauricio Macri is the President of which country?
   A.) Egypt
   B.) Argentina
   C.) Brazil
   D.) Canada

Answer: Option 'B'

Argentina

  • 13. Tsai Ing-wen is the current President of which country?
   A.) Qatar
   B.) Taiwan
   C.) Turkey
   D.) Spain

Answer: Option 'B'

Taiwan

  • 14. What is the currency of Estonia?
   A.) Dollar
   B.) Euro
   C.) Franc
   D.) Shekel

Answer: Option 'B'

Euro

  • 15. The Mount Harriet National Park is located in which state/UT?
   A.) Andaman and Nicobar Islands
   B.) Nagaland
   C.) Chandigarh
   D.) Jammu & Kashmir

Answer: Option 'A'

Andaman and Nicobar Islands

  • 16. Which among the following revolutions is associated with Egg and Poultry Production?
   A.) Yellow Revolution
   B.) ​Silver Revolution
   C.) Round Revolution
   D.) White Revolution

Answer: Option 'B'

Silver Revolution

  • 17. Who among the given is also known as the Father of the White Revolution?
   A.) M.S. Swaminathan
   B.) Verghese Kurien
   C.) Norman Borlaug
   D.) Hiralal Chaudhary

Answer: Option 'B'

Verghese Kurien

  • 18. Surat is located along the bank of the river________
   A.) Sabarmati
   B.) Tapi
   C.) Narmada
   D.) Godavari

Answer: Option 'B'

Tapi

  • 19. The Kalisindh Thermal Power Station is located in which of the following states?
   A.) Rajasthan
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Haryana

Answer: Option 'A'

Rajasthan

  • 20. The Brabourne Cricket Stadium is located in which state?
   A.) Odisha
   B.) Maharashtra
   C.) Rajasthan
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 21. Which among the given revolution is associated with the production of potato?
   A.) Round Revolution
   B.) Black Revolution
   C.) White Revolution
   D.) Brown Revolution

Answer: Option 'A'

Round Revolution

  • 22. Which of the following wildlife sanctuaries is located in Gujarat?
   A.) Brahmagiri Wildlife Sanctuary
   B.) Shoolpaneshwar Wildlife Sanctuary
   C.) Kalesar National Park
   D.) Darlaghat Wildlife Sanctuary

Answer: Option 'B'

Shoolpaneshwar Wildlife Sanctuary

  • 23. Jindua dance is a traditional folk dance of which Indian state?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Punjab
   C.) Odisha
   D.) Goa

Answer: Option 'B'

Punjab

  • 24. Which among the given days is observed on August 9 each year?
   A.) International Day of the World’s Indigenous Peoples
   B.) International Mountain Day
   C.) International Day of Solidarity with Palestinian People
   D.) International Day of Non-Violence

Answer: Option 'A'

International Day of the World’s Indigenous Peoples

  • 25. Which among the given organizations is not located in Geneva?
   A.) United Nations Conference on Trade & Development (UNCTAD)
   B.) International LabourOrganisation (ILO)
   C.) Organisation for Economic Cooperation & Development (OECD)
   D.) World Intellectual Property Organisation

Answer: Option 'C'

Organisation for Economic Cooperation & Development (OECD)

Static GK Quiz Set - 12 Download Pdf