Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 12

  • 1. Which among the following Thermal Power Plants is located in Madhya Pradesh?
   A.) Anpara Thermal Power plant
   B.) Sanjay Gandhi Thermal Power plant
   C.) Chandrapur Thermal Power plant
   D.) Feroz Gandhi Thermal Power plant

Answer: Option 'B'

Sanjay Gandhi Thermal Power plant

  • 2. ‘Your Faithful And Friendly Financial Partner’ is the tag line of which bank?
   A.) Vijaya Bank
   B.) Oriental Bank of Commerce
   C.) Syndicate Bank
   D.) UCO Bank

Answer: Option 'C'

Syndicate Bank

  • 3. The International Day of United Nations Peacekeepers is observed on ____________
   A.) May 29
   B.) August 22
   C.) July 16
   D.) April 30

Answer: Option 'A'

May 29

  • 4. The Uber Cup is associated with which sports?
   A.) Cricket
   B.) Football
   C.) Badminton
   D.) Tennis

Answer: Option 'C'

Badminton

  • 5. What is the capital of Croatia?
   A.) Bogota
   B.) Nicosia
   C.) Prague
   D.) Zagreb

Answer: Option 'D'

Zagreb

  • 6. The Gurudongmar Lake is situated in which state?
   A.) Kerala
   B.) West Bengal
   C.) Assam
   D.) Sikkim

Answer: Option 'D'

Sikkim

  • 7. Wancho is a traditional folk dance of which state?
   A.) Jammu & Kashmir
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Assam
   D.) Chhattisgarh

Answer: Option 'B'

Arunachal Pradesh

  • 8. The Kanwar Lake Bird Sanctuary is situated in which state?
   A.) Haryana
   B.) Bihar
   C.) Gujarat
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Bihar

  • 9. Dublin is the capital of which country?
   A.) Portugal
   B.) Ireland
   C.) Kyrgyzstan
   D.) Libya

Answer: Option 'B'

Ireland

  • 10. The World Development Information Day is observed on________
   A.) December 3
   B.) October 24
   C.) May 12
   D.) April 22

Answer: Option 'B'

October 24