Current Affairs Quiz 13th September 2018

  • 1. United Nations' recent study said the growing global hunger is due to _________.
   A.) Population
   B.) Spreading of disease in plants and crops
   C.) Climate Change
   D.) War between the countries

Answer: Option 'C'

​Climate Change

  • 2. What is the causative agent of Tuberculosis?
   A.) Staphylococcus
   B.) Clostridium
   C.) Vibriobacterium tuberculosis
   D.) Mycobacterium tuberculosis

Answer: Option 'D'

Mycobacterium tuberculosis

  • 3. Which country hold first-ever trilateral meeting with India and Afghanistan?
   A.) Iran 
   B.) Saudi Arabia
   C.) Iraq
   D.) Indonesia

Answer: Option 'A'

Iran 

  • 4. The fourteenth edition of Yudh Abhyas will be conducted in ______.
   A.) Maharashtra
   B.) Rajasthan
   C.) Uttarakhand
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

​Uttarakhand

  • 5. Yudh Abhyas is the annual combat exercise between India and
   A.) France
   B.) United States
   C.) Russia
   D.) Singapore

Answer: Option 'B'

​United States

  • 6. India-Mongolia Joint Military Exercise is known as _________.
   A.) Ekuverin
   B.) Agni Warrior
   C.) Nomadic Elephant
   D.) Lamitye

Answer: Option 'C'

​Nomadic Elephant

  • 7. According to the recent report, which country could become world’s 5th largest nuclear weapons state after Russia, United States, France and China in terms of possession of total nuclear warheads?
   A.) Israel
   B.) Iran
   C.) Pakistan
   D.) North Korea

Answer: Option 'C'

​Pakistan

  • 8. Which circle comes at the last spot with 80.23 percent 4G availability?
   A.) Assam
   B.) Jammu and Kashmir
   C.) Odisha
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

Jammu and Kashmir

  • 9. India will supply 160 railway passenger coaches to Sri Lanka valued at around
   A.) $82.64 million
   B.) $69.64 million
   C.) $75.64 million
   D.) $54.64 million

Answer: Option 'A'

$82.64 million

  • 10. Amit Phangal who has been nominated for Arjuna awards 2018 is associated with _______.
   A.) Swimming
   B.) Shooting
   C.) Boxing
   D.) Athletics

Answer: Option 'C'

Boxing