Current Affairs Quiz 13th October 2018

  • 1. Which country was elected to UNHCR securing Maximum Votes?
   A.) Indonesia 
   B.) India
   C.) Saudi Arabia
   D.) Pakistan

Answer: Option 'B'

​India

  • 2. Which country has recently decided to abolish the death penalty?
   A.) Pakistan
   B.) Malaysia
   C.) Indonesia
   D.) UAE

Answer: Option 'B'

Malaysia

  • 3. With which of the following company did Mahindra Agri Solutions Ltd. enter into joint venture to make pesticides in India?
   A.) Asahi Shimbun corporation
   B.) Enkei Corporation
   C.) Sumitomo Corporation Group
   D.) Futaba Corporation

Answer: Option 'C'

​Sumitomo Corporation Group

  • 4. Which of the algorithm aids the robots in learning path recognition while driving?
   A.) Planning algorithm with a neural network
   B.) Remote control algorithm with a neural network
   C.) data algorithm with artificial intelligence
   D.) TangentBUg algorithm with artificial network

Answer: Option 'A'

Planning algorithm with a neural network

  • 5. How many crores did Special Central Government Package for Footwear and Leather Sector?
   A.) Rs 500 crores
   B.) Rs 380 Crores
   C.) Rs 250 crores
   D.) Rs 650 crores

Answer: Option 'A'

Rs 500 crores

  • 6. Who is appointed as the CEO of Amway?
   A.) Milind Pant
   B.) Doug DeVos
   C.) Steve Van Andel
   D.) Ronald Wesley

Answer: Option 'A'

Amway appointed Milind Pant as its CEO. Mr.Pant joins Amway, which has a revenue of $8.6 billion.

  • 7. Who signed Pact With Uttarakhand Govt To Fuel SMEs Growth In State?
   A.) National Stock Exchange 
   B.) Indian Institute of Science, Bangalore
   C.) All India Institute of Medical Sciences, New Delhi
   D.) Post Graduate Institute of Medical Education and Research

Answer: Option 'A'

National Stock Exchange 

  • 8. ________ government signed a twin-city agreement with the government of Moscow for cooperation in various fields like environment, culture and education, for the next 3 years.
   A.) Uttarakhand
   B.) Delhi
   C.) Assam
   D.) Sikkim

Answer: Option 'B'

Delhi government signed a twin-city agreement with the government of Moscow for cooperation in various fields like environment, culture and education, for the next 3 years.

  • 9. Which city signed Twin-City Agreement with Moscow recently?
   A.) New Delhi
   B.) Chennai
   C.) Bangalore
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

New Delhi and Moscow signed Twin-City Agreement.

  • 10. Which of the following bank has recently signed an MoU with Kathmandu-based National Banking Institute (NBI) for the development of human resources in Nepal?
   A.) State Bank of India
   B.) Punjab National Bank
   C.) EXIM Bank
   D.) Bank of Baroda

Answer: Option 'A'

​State Bank of India