Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 13 | RRB Group D

  • 1. When is the World Wildlife Day observed?
   A.) July 9
   B.) March 3
   C.) April 7
   D.) June 1

Answer: Option 'B'

March 3

  • 2. Veeragase is a folk dance form of which state?
   A.) Kerala
   B.) Karnataka
   C.) Odisha
   D.) Andhra Pradesh

Answer: Option 'B'

Karnataka

  • 3. The Kalisindh Thermal Power Station is located in which of the following state?
   A.) Haryana
   B.) Rajasthan
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Rajasthan

  • 4. The Mehao Wildlife Sanctuary is a popular habitat located in__________
   A.) Manipur
   B.) Meghalaya
   C.) Arunachal Pradesh
   D.) Assam

Answer: Option 'C'

Arunachal Pradesh

  • 5. Phnom Penh is the capital of which country?
   A.) Latvia
   B.) Cambodia
   C.) Guinea
   D.) Finland

Answer: Option 'B'

Cambodia

  • 6. The International Renewable Energy Agency is located in which country?
   A.) Rome, Italy
   B.) Abu Dhabi, UAE
   C.) Beijing, China
   D.) New York, United States

Answer: Option 'B'

Abu Dhabi, UAE

  • 7. Zagreb is the capital of which country?
   A.) Moldova
   B.) Guyana
   C.) Djibouti
   D.) Croatia

Answer: Option 'D'

Croatia

  • 8. Edouard Philippe is the Prime Minister of which country?
   A.) France
   B.) Somalia
   C.) Canada
   D.) Russia

Answer: Option 'A'

France

  • 9. Which Indian city is also known as the City of Prime Ministers?
   A.) Chennai
   B.) Allahabad
   C.) Ahmedabad
   D.) New Delhi

Answer: Option 'B'

Allahabad

  • 10. The Venna lake is located in which of the following state?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Maharashtra
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 11. Who is the CMD of National Housing Bank?
   A.) Achal Kumar Gupta
   B.) Mohammad Mustafa
   C.) Sriram Kalyanaraman
   D.) Harsh Kumar Bhanwala

Answer: Option 'C'

Sriram Kalyanaraman

  • 12. Kumbhalgarh Fort is situated in which state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Rajasthan
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Rajasthan

  • 13. Who is the author of the book titled “Majuli: Resources and Challenges”?
   A.) Tarun Vijay
   B.) Sanjib Kumar Borkakoti
   C.) S.M. Khan
   D.) Sadhna Pandey

Answer: Option 'B'

Sanjib Kumar Borkakoti

  • 14. What is the tag line of the Corporation Bank?
   A.) One Family, One Bank
   B.) Prosperity For All
   C.) Relationships Beyond Banking
   D.) Where India Banks

Answer: Option 'B'

Prosperity For All

  • 15. The Bhogapuram Airport is situated in which state of India?
   A.) Maharashtra
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Goa
   D.) Karnataka

Answer: Option 'B'

Andhra Pradesh

Static GK Quiz Set - 13 Download Pdf