Current Affairs Quiz 14th August 2018 | RRB Group D

  • 1. How much amount will be given to the poor families every year as per the Pradhan Mantri Jan Arogya Abhiyan?
   A.) Rs.5 lakh
   B.) Rs.3 lakh
   C.) Rs.2 lakh
   D.) Rs.1 lakh

Answer: Option 'A'

​Rs.5 lakh

  • 2. Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) has constituted a 7 member working group for norms regarding insurance surveyors. Who is the head of the group?
   A.) Yegna Priya Bharat
   B.) Sunil Mehta
   C.) Neerav Shah
   D.) Amit Ghosh

Answer: Option 'A'

Yegna Priya Bharat

  • 3. Who was appointed as the head coach of Women’s National Team?
   A.) Shri Suresh Iyer
   B.) Shri Ramesh Powar
   C.) Shri Naresh Iyer
   D.) Shri Arun Johar

Answer: Option 'B'

​Shri Ramesh Powar

  • 4. Which city has topped the Economist Intelligence Unit’s Global Liveability Index as ‘world’s most pleasant city to live in’?
   A.) Vienna, Austria
   B.) Osaka, Japan
   C.) Calgary, Canada
   D.) Melbourne, Australia

Answer: Option 'A'

​Vienna, Austria

  • 5. Who has resigned his position as the leader of Aam Aadmi Party (AAP)?
   A.) Ashutosh
   B.) Sushil Gupta
   C.) Kumar Vishwas
   D.) Arvind Kejriwal

Answer: Option 'A'

Ashutosh

  • 6. Where was the two-day Nepal-India Literature Festival 2018 inaugurated on 14th August 2018?
   A.) Mumbai, India
   B.) Kathmandu, Nepal
   C.) Birgunj, Nepal
   D.) New Delhi, India

Answer: Option 'C'

​Birgunj, Nepal

  • 7. Addressing the nation on the 72nd Independence Day, PM Narendra Modi said, 'India has registered its name as the __________ largest economy in the world.'
   A.) Fifth
   B.) Seventh
   C.) Sixth
   D.) Fourth

Answer: Option 'C'

​Sixth

  • 8. Which bank’s server was under a malware attack for 2 days between August 11 and August 13 and an amount of Rs 94 crore has been transferred off?
   A.) DBS Bank
   B.) Canara Bank
   C.) Cosmos Bank
   D.) Karnataka Bank

Answer: Option 'C'

​Cosmos Bank

  • 9. Ajit Wadekar who passed away recently is associated with
   A.) Football
   B.) Athlete
   C.) Hockey
   D.) Cricket

Answer: Option 'D'

Cricket

  • 10. Who was appointed the Chief Executive Officer (CEO) of Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana (PMFBY), on 13thAugust 2018?
   A.) Amritha Kumari
   B.) Ashish Kumar Bhutani
   C.) Sudeep Bhagat
   D.) Samar Mishra

Answer: Option 'B'

​Ashish Kumar Bhutani