Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 14 | RRB Group D

  • 1. The United Nations International Strategy for Disaster Reduction is situated in ________
   A.) Geneva, Switzerland
   B.) Washington D.C, United States
   C.) Vienna, Austria
   D.) Rome, Italy

Answer: Option 'A'

Geneva, Switzerland

  • 2. The Industrial Finance Corporation of India was established in which year?
   A.) 1960
   B.) 1948
   C.) 1952
   D.) 1944

Answer: Option 'B'

Industrial Finance Corporation of India (IFCI), is an Indian government owned development bank to cater to the long-term finance needs the industrial sector.

Founded: 1 July 1948

CEO: Shri Malay Mukherjee

  • 3. Anish Bhanwala is related with which sports event?
   A.) Hockey
   B.) Shooting
   C.) Golf
   D.) Weightlifting

Answer: Option 'B'

Shooting

  • 4. Nagpur, Maharashtra is the constituency of which Cabinet Minister?
   A.) Radha Mohan Singh
   B.) Jagat Prakash Nadda
   C.) Nitin Jairam Gadkari
   D.) D. V. Sadananda Gowda

Answer: Option 'C'

Nitin Jairam Gadkari

  • 5. “We Understand Your World” is the tagline of which bank?
   A.) HDFC Bank
   B.) Axis Bank
   C.) ICICI Bank
   D.) Bank of Baroda

Answer: Option 'A'

HDFC Bank

  • 6. What is the currency of Austria?
   A.) Peso
   B.) Dollar
   C.) Euro
   D.) Pound

Answer: Option 'C'

Euro

  • 7. The Umiam Lake is located in which state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Meghalaya
   C.) Kerala
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Meghalaya

  • 8. Firozpur is a city in Punjab which is located along the bank of the river __________
   A.) Ravi
   B.) Chenab
   C.) Sutlej
   D.) Jhelum

Answer: Option 'C'

Sutlej

  • 9. The Shaheed Veer Narayan Singh International Cricket Stadium is located in which state?
   A.) Assam
   B.) Bihar
   C.) Chhattisgarh
   D.) Delhi

Answer: Option 'C'

Chhattisgarh

  • 10. Who is the Director General of UNESCO?
   A.) Anthony Lake
   B.) Audrey Azoulay
   C.) Antonio Guterres
   D.) Paul Romer

Answer: Option 'B'

Audrey Azoulay

  • 11. The Rosa Thermal Power Plant is located in which of the following states?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Uttar Pradesh
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Himachal Pradesh

Answer: Option 'B'

Uttar Pradesh

  • 12. The International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking is observed annually on___________
   A.) June 26
   B.) October 17
   C.) August 29
   D.) August 15

Answer: Option 'A'

June 26

  • 13. The Ramagundam Thermal Power plant is situated in which state of India?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Odisha
   C.) Telangana
   D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'C'

Telangana

  • 14. The National Centre for Antarctic and Ocean Research (NCAOR) is located in which city?
   A.) Secunderabad
   B.) Hyderabad
   C.) New Delhi
   D.) Vasco da Gama, Goa

Answer: Option 'B'

Hyderabad

  • 15. The Gamgul Siahbehi Bird Sanctuary is situated in which state?
   A.) Rajasthan
   B.) Himachal Pradesh
   C.) Gujarat
   D.) Jammu & Kashmir

Answer: Option 'B'

Himachal Pradesh

  • 16. What is the capital of Lithuania?
   A.) Dinar
   B.) Euro
   C.) Dollar
   D.) Won

Answer: Option 'B'

Euro

  • 17. Tbilisi is the capital of which country?
   A.) Ethiopia
   B.) Georgia
   C.) Lebanon
   D.) Portugal

Answer: Option 'B'

Georgia

  • 18. The Madhav National Park is in which Indian state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Uttar Pradesh
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

  • 19. Machkund Hydro Electric Power Plant is situated in which of the following state?
   A.) Andhra Pardesh
   B.) Telangana
   C.) Odisha
   D.) Both A & C

Answer: Option 'D'

Both A & C

  • 20. When is the National Mathematics Day celebrated?
   A.) December 22
   B.) December 21
   C.) December 20
   D.) December 19

Answer: Option 'A'

December 22

  • 21. The Narayan Sarovar Wildlife Sanctuary is located in which of the following cities?
   A.) Rajasthan
   B.) Haryana
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Gujarat

Answer: Option 'D'

Gujarat

  • 22. Edouard Philippe is the Prime Minister of which country?
   A.) France
   B.) Canada
   C.) Russia
   D.) Somalia

Answer: Option 'A'

France

  • 23. What is the tag line of the Corporation Bank?
   A.) Prosperity For All
   B.) Together We Can
   C.) Relationships Beyond Banking
   D.) Where India Banks

Answer: Option 'A'

Prosperity For All

  • 24. Vikas Krishan Yadav recently clinched a gold medal in the 2018 Commonwealth Games in Australia. He is associated with which sports?
   A.) Shooting
   B.) Boxing
   C.) Badminton
   D.) Table Tennis

Answer: Option 'B'

Boxing

  • 25. The Indian Ocean Rim Association for Regional Cooperation is located in __________
   A.) Jeddah, Saudi Arabia
   B.) Los Angeles, USA
   C.) Ebene, Mauritius
   D.) Jakarta, Indonesia

Answer: Option 'C'

Ebene, Mauritius

Static GK Quiz Set - 14 Download Pdf