Current Affairs Quiz 15th October 2018

  • 1. Which country signed MOU with India For Construction Of 1200 Houses?
   A.) Sri Lanka
   B.) Indonesia
   C.) Pakistan
   D.) Saudi Arabia

Answer: Option 'A'

Sri Lanka

  • 2. Central Government to Provide Rs 7.8 Crore Textile Tourism Complex in ______?
   A.) Meghalaya 
   B.) Bhutan
   C.) Sikkim
   D.) Nagaland

Answer: Option 'A'

Meghalaya 

  • 3. Which state bill on retrenching up to 300 employees sans govt approval gets presidential assent?
   A.) Bihar 
   B.) Tamil Nadu
   C.) Assam
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'C'

Assam state bill on retrenching up to 300 employees sans govt approval gets presidential assent.

  • 4. What is the name of the emergency action plan launched by Central Pollution Control Board (CPCB)?
   A.) Graded Reverse Action Plan (GRAP)
   B.) Government Response Action Plan (GRAP)
   C.) General Response Active Plan (GRAP)
   D.) Green Response Active Project (GRAP)

Answer: Option 'B'

​Government Response Action Plan (GRAP)

  • 5. Which country launch first joint programme with India to train Afghanistan diplomats?
   A.) China 
   B.) Saudi Arabia
   C.) Indonesia
   D.) Albania

Answer: Option 'A'

India and China country launch first joint programme to train Afghanistan diplomats.

  • 6. Which state 100% organic farming wins FAO’s Future Policy Gold Award?
   A.) Sikkim 
   B.) Tripura
   C.) Meghalaya
   D.) Assam

Answer: Option 'A'

Sikkim state 100% organic farming wins FAO’s Future Policy Gold Award.

  • 7. The first India-U.S. tri-services exercise that is to happen in 2019 will focus on ___________.
   A.) UN based scenario
   B.) WHO based scenario
   C.) Defence based scenario
   D.) SAARC based scenario

Answer: Option 'A'

UN based scenario

  • 8. Where is the headquarters of Cellular Operators Association of India (COAI) located?
   A.) Bangalore, Karnataka
   B.) New Delhi, India
   C.) Mumbai, Maharashtra
   D.) Hyderabad, Telangana

Answer: Option 'B'

​New Delhi, India

  • 9. Which country's government has introduced a Ministry for loneliness?
   A.) US
   B.) Russia
   C.) UK
   D.) Germany

Answer: Option 'C'

UK

  • 10. How much amount did the Karnataka government approve for the Ullal Project?
   A.) Rs.197 crore
   B.) Rs.198 crore
   C.) Rs.195 crore
   D.) Rs.200 crore

Answer: Option 'B'

​Rs.198 crore