Basic Computer Questions for Interview Quiz Set - 1

  • 1. Reusable optical storage will typically have the acronym _______.
   A.) CD 
   B.) RW
   C.) DVD 
   D.) ROM

Answer: Option 'B'

RW

  • 2. The rules of a language are called its __________.
   A.) structure 
   B.) code
   C.) c
   D.) rigidity

Answer: Option 'C'

syntax 

  • 3. A (n) __________ is a program that makes the computer easier to use.
   A.) application 
   B.) utility
   C.) network 
   D.) operating system

Answer: Option 'B'

utility

  • 4. What key links records from one database table to a record or records in another database table?
   A.) Primary key 
   B.) Principal key
   C.) Foreign key 
   D.) Link key

Answer: Option 'C'

Foreign key 

  • 5. _______ is the process of finding errors in software code?
   A.) Compiling
   B.) Testing
   C.) Running
   D.) Debugging

Answer: Option 'B'

Testing

  • 6. For creating a document, you use _______ Command at File Menu.
   A.) Open
   B.) Close
   C.) New
   D.) Save

Answer: Option 'C'

New

  • 7. What does the XP stand for in Windows XP?
   A.) Exponential
   B.) Experience
   C.) Expertise
   D.) Exchange

Answer: Option 'B'

Experience

  • 8. Which printer type is an impact printer?
   A.) Page printers
   B.) Laser printers
   C.) Ink-jet printers
   D.) Dot-matrix printers

Answer: Option 'D'

Dot-matrix printers

  • 9. Linux is a ________
   A.) Utility program for peer-to-peer file sharing
   B.) Real-time operating system
   C.) Network operating system
   D.) PDA platform

Answer: Option 'B'

Real-time operating system

  • 10. ___________Command we can use to close the windows.
   A.) Alt + F1
   B.) Alt + S
   C.) Alt + End
   D.) Alt + F4

Answer: Option 'D'

Alt + F4

  • 11. The main directory of a disk is called the _______ directory.
   A.) root 
   B.) sub
   C.) folder 
   D.) network

Answer: Option 'A'

​root 

  • 12. Documents converted to __________ can be published to the Web.
   A.) a doc file 
   B.) http
   C.) machine language 
   D.) HTML

Answer: Option 'D'

HTML

  • 13. You cannot link Excel worksheet data to a Word document
   A.) with the right drag method 
   B.) with the hyperlink
   C.) with the copy and paste buttons on the standard commands 
   D.) with the copy and paste special commands

Answer: Option 'C'

​with the copy and paste buttons on the standard commands 

  • 14. Developing sets of instructions for the computer to follow and to do the task the same way as many times as needed are called
   A.) listing 
   B.) sequencing
   C.) programming 
   D.) directing

Answer: Option 'C'

​programming 

  • 15. The general term "peripheral equipment" is used for
   A.) any device that is attached to a computer system 
   B.) large scale computer systems
   C.) a program collection 
   D.) other office equipment not associated with a desktop computer

Answer: Option 'A'

​any device that is attached to a computer system 

  • 16. is the process of finding errors in software code.
   A.) Compiling 
   B.) Assembling
   C.) Interpreting 
   D.) Compressing

Answer: Option 'A'

​Compiling 

  • 17. is the act of copying or downloading a program from a network and making multiple copies of it.
   A.) Network piracy 
   B.) Plagiarism
   C.) Software piracy 
   D.) Site license piracy

Answer: Option 'C'

​Software piracy 

  • 18. These are the instructions that tell the computer what to do, another name for software.
   A.) Programs 
   B.) CPU
   C.) Options 
   D.) Folder

Answer: Option 'A'

​Programs 

  • 19. Starting or restarting the computer is called
   A.) Exit 
   B.) Kick
   C.) Boot 
   D.) Kickstart

Answer: Option 'C'

​Boot 

  • 20. A microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n)
   A.) microchip 
   B.) macrochip
   C.) macroprocessor
   D.) calculator

Answer: Option 'A'

​microchip 

  • 21. One megabyte equals approximately
   A.) 1,000 bits 
   B.) 1,000 bytes 
   C.) 1 million bytes 
   D.) 1 million bits 

Answer: Option 'C'

1 million bytes 

  • 22. The primary goal of a computer system is to turn data into
   A.) Ideas 
   B.) Suggestions 
   C.) Information 
   D.) Reports 

Answer: Option 'C'

Information 

  • 23. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of :
   A.) Application software 
   B.) System software
   C.) Operating system software
   D.) Platform software 

Answer: Option 'A'

Application software 

  • 24. A computer program that converts an entire program into machine language is called a /an _________
   A.) Interpreter 
   B.) Simulator
   C.) Complier 
   D.) Commander 

Answer: Option 'C'

Complier 

  • 25. All of the following are examples of input devices EXCEPT a :
   A.) Scanner 
   B.) Mouse 
   C.) Keyboard 
   D.) Printer 

Answer: Option 'D'

Printer 

Basic Computer Questions for Interview Quiz Set - 1 Download Pdf