Current Affairs 2018 February - Study Material - Static GK

  • 1. World Radio Day is observed on?
   A.) 13th February
   B.) 14th February
   C.) 15th February
   D.) 16th February

Answer: Option 'A'

13th February

  • 2. What is the Theme of World Radio Day 2018?
   A.) Radio and Sports
   B.) Radio and Television
   C.) radio and microwaves
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Radio and Sports

  • 3. The 23rd Winter Olympic Games 2018 are being held at?
   A.) Pyeongchang (South Korea)
   B.) Gangwon Province, South Korea
   C.) Chuncheon
   D.) Jeju Province

Answer: Option 'A'

Pyeongchang (South Korea)

  • 4. Who has been appointed as the mentor of Rajasthan Royals for this IPL season?
   A.) Shane Warne
   B.) Glenn McGrath
   C.) Gangneung
   D.) Seoul

Answer: Option 'A'

Shane Warne

  • 5. 6th edition of World Government Summit (WGS) 2018 was recently held at?
   A.) Dubai
   B.) Abu Dhabi
   C.) Saudi Arabia
   D.) Qatar

Answer: Option 'A'

Dubai

  • 6. Name the guest country of World Government Summit (WGS) 2018?
   A.) India
   B.) Bangladesh
   C.) Sri Lanka
   D.) Maldives

Answer: Option 'A'

India

  • 7. Uttar Pradesh State government in association with UNICEF launched massive door to door campaign to eradicate deadly Acute Encephalitis Syndrome (AES) and Japanise Encephalitis (JE) disease in the state. Name it?
   A.) Rani Mukerji
   B.) DASTAK
   C.) Sushmita Sen
   D.) Lara Dutta

Answer: Option 'B'

DASTAK

  • 8. Which Indian company has been awarded the Golden Peacock Award 2017 for corporate social responsibility (CSR) initiatives?
   A.) Reliance Communications
   B.) Reliance Industries (RIL)
   C.) Oil and Natural Gas Corporation
   D.) Tata Consultancy Services

Answer: Option 'B'

Reliance Industries (RIL)

  • 9. The Finance Minister of Indonesia has won the 'Best Minister in the World' award at the World Government Summit in Dubai. Name him?
   A.) Susilo Bambang Yudhoyono
   B.) Darmin Nasution
   C.) Sri Mulyani Indrawati
   D.) Susi Pudjiastuti

Answer: Option 'C'

Sri Mulyani Indrawati

  • 10. The 4th meeting of the Economic Advisory Council to the Prime Minister (EAC-PM) was recently held at New Delhi. Who chaired this meeting?
   A.) BibekDebroy
   B.) Arvind Panagariya
   C.) Amir Ullah Khan
   D.) Amitabh Kant

Answer: Option 'A'

BibekDebroy