Current Affairs Quiz 18th August 2018 | RRB Group D

  • 1. To achieve greater heights in the field of mountaineering, Indian Army is planning to attempt fifth highest mountain peak in the world -
   A.) Mt Kamet
   B.) Mt Makalu
   C.) Mt Godwin Austen
   D.) Mt Kanchenjunga

Answer: Option 'B'

​Mt Makalu

  • 2. Where is the headquarters of Emirates Cricket Board located?
   A.) Dubai 
   B.) Sharjah
   C.) Saudi Arabia
   D.) Oman

Answer: Option 'B'

​Sharjah

  • 3. Who Won Silver at 2018 UCI Junior Track Cycling World Championships?
   A.) Ranjit Singh
   B.) Esow Alben
   C.) Manorama Devi
   D.) Sahil Kumar

Answer: Option 'B'

​Esow Alben

  • 4. In Which city headquarters of United Nations Food and Agriculture Organisation located?
   A.) Rome, Italy
   B.) New York, United States of America
   C.) Argentina, Buenos Aires
   D.) Bahrain, Manama

Answer: Option 'A'

Rome, Italy

  • 5. Who is appointed as Chairman Of Marine Products Export Development Authority?
   A.) Shri Naresh Kumar
   B.) Shri Karthik Kumar
   C.) Shri K S Srinivas
   D.) Shri Suresh Krishnan

Answer: Option 'C'

Shri K S Srinivas

  • 6. Which state launched Biju Swasthya Kalyan Yojana (BSKY) - a health care scheme, on the occasion of 72nd Independence Day?
   A.) Assam
   B.) Punjab
   C.) Odisha
   D.) Bihar

Answer: Option 'C'

​Odisha

  • 7. Who is the highest-paid actress in the world in 2018, according to the Forbes magazine list?
   A.) Jennifer Aniston
   B.) Scarlett Johansson
   C.) Angelina Jolie
   D.) Priyanka Chopra

Answer: Option 'B'

Scarlett Johansson

  • 8. With which hospital did Microsoft join to introduce an AI-powered Cardiovascular Disease risk?
   A.) Apollo Hospitals
   B.) JIPMER
   C.) AIIMS
   D.) Fortis Hospital

Answer: Option 'A'

Apollo Hospitals

  • 9. Which country ranks No 1 in the Fédération Internationale de Football Association (FIFA) rankings?
   A.) India
   B.) Croatia 
   C.) Brazil
   D.) France

Answer: Option 'A'

India

  • 10. Who heads the National Crisis Management Committee (NCMC)?
   A.) Narasimha
   B.) Dipak Misra
   C.) P.V.Singh
   D.) D.D.Y.Chandrachud

Answer: Option 'A'

Narasimha

  • 11. India's First project of Swadesh Darshan was launched in
   A.) West Bengal
   B.) Manipur
   C.) Assam
   D.) Tripura

Answer: Option 'B'

​Manipur

  • 12. 'Swadesh Darshan' is a flagship scheme of the
   A.) Ministry of Rural Development
   B.) Ministry of Culture
   C.) Ministry of Tourism
   D.) Ministry of Road Transport and Highways

Answer: Option 'C'

Ministry of Tourism

  • 13. Which of the following is the third highest peak of India?
   A.) Mount Kamet
   B.) Mount Saser Kangri
   C.) Mount Kanchenjunga
   D.) Mount Nanda Devi

Answer: Option 'A'

​Mount Kamet

  • 14. Who discovered Helium on earth?
   A.) Per Teodor Cleve
   B.) William Ramsay
   C.) Jules Janssen
   D.) Norman Lockyer

Answer: Option 'B'

​William Ramsay

  • 15. Imran Khan elected as ______ Prime Minister Of Pakistan.
   A.) 23rd
   B.) 22nd
   C.) 24th
   D.) 21st

Answer: Option 'B'

​22nd

Current Affairs Quiz 18th August 2018 Download Pdf