Current Affairs Quiz 18th September 2018

  • 1. Where does the Kent RO Systems plan to set up its second manufacturing plant in India?
   A.) Pune
   B.) Gurgaon
   C.) Noida
   D.) Guwahati

Answer: Option 'C'

​Noida

  • 2. Satyarup Siddhanta, Mousumi Khatua created history by climbing Asia's highest volcanic peak _______.
   A.) Mount Sidley
   B.) Mount Giluwe
   C.) Mount Damavand
   D.) Mount Elbrus

Answer: Option 'C'

​Mount Damavand

  • 3. Which of these Indian state Police are set to launch the first ever ‘dial-FIR’ scheme in the country?
   A.) Gujarat
   B.) Bihar
   C.) Assam
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'D'

Uttar Pradesh

  • 4. Which of the following has become the first campus in India to have a gender-neutral hostel?
   A.) Indian Institute of Science (IISC) Bangalore
   B.) Tata Institute of Social Sciences (TISS), Mumbai
   C.) Birla Institute of Technology and Science (BITS), Rajasthan
   D.) Jawaharlal Nehru University (JNU), New Delhi

Answer: Option 'B'

​Tata Institute of Social Sciences (TISS), Mumbai

  • 5. Which country introduced world's first hydrogen-powered train?
   A.) Japan
   B.) Russia
   C.) Germany
   D.) China

Answer: Option 'C'

Germany

  • 6. Which city of China will host the 2022 Asian Para Games?
   A.) Hangzhou
   B.) Beijing
   C.) Guangzhou
   D.) Nanjing

Answer: Option 'A'

Hangzhou

  • 7. Sri Lanka crashed out of the Asia Cup 2018 after losing the match to ________ by 91 runs, their second biggest defeat in Asia Cup history.
   A.) Bangladesh
   B.) Hong Kong
   C.) Afghanistan
   D.) Pakistan

Answer: Option 'C'

​Afghanistan

  • 8. Recently, Flipkart has held talks to buy a stake in _____, India’s video streaming service?
   A.) JioCinema
   B.) Hotstar
   C.) Voot
   D.) Netflix

Answer: Option 'B'

​Hotstar

  • 9. Brookfield to buy Ambani's loss-making Reliance gas pipeline for Rs ________ crore.
   A.) 14,000
   B.) 17,000
   C.) 16,000
   D.) 15,000

Answer: Option 'A'

14,000

  • 10. Under which programme did India introduce the hi-tech smart fencing of an 11 km stretch on the International Border (IB) in Jammu?
   A.) Comprehensive Integrated Border Management System
   B.) Border Security Essentials
   C.) Secured Border Security System
   D.) ESET Border Security Essential System

Answer: Option 'A'

Comprehensive Integrated Border Management System