Current Affairs Quiz 19th September 2018

  • 1. Who is elected as Sudan’s new Prime Minister?
   A.) Moutaz Mousa Abdallah
   B.) Khadeer Moideen
   C.) Farooz Abdulla
   D.) Fazil Khan

Answer: Option 'A'

Moutaz Mousa Abdallah

  • 2. Who were jointly recommended for this year's Rajiv Gandhi Khel Ratna award?
   A.) Jinson Johnson, Smriti Mandhana
   B.) Virat Kohli, Mirabai Chanu
   C.) Neeraj Chopra, Hima Das
   D.) Manpreet Singh, Manika Batra

Answer: Option 'B'

​Virat Kohli, Mirabai Chanu

  • 3. Which bank inks MOU With Infopark Kakkanad?
   A.) Canara Bank
   B.) Federal Bank
   C.) Dena Bank
   D.) State Bank of India

Answer: Option 'B'

​Federal Bank

  • 4. Which two actors have been signed as ambassadors of Skill India Mission (SIM) chaired by Prime Minister Narendra Modi?
   A.) Rajkumar Rao and Sonakshi Sinha
   B.) Varun Dhawan and Anushka Sharma
   C.) Aayush Sharma and Shraddha Kapoor
   D.) Akshay Kumar and Alia Bhatt

Answer: Option 'B'

Varun Dhawan and Anushka Sharma

  • 5. Indian Air Force plans to set up a 'strategic base' in
   A.) Maharashtra
   B.) West Bengal
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'C'

Andhra Pradesh

  • 6. India-Bangladesh Friendship Pipeline Project will connect ________ in West Bengal and Parbatipur in Dinajpur district of Bangladesh.
   A.) Siliguri
   B.) Asansol
   C.) Kolkata
   D.) Durgapur

Answer: Option 'A'

​Siliguri

  • 7. Which of the following council approved the upgradation of the Army's Akash missiles?
   A.) National Security Council
   B.) Defence Acquisition Council
   C.) Defence Procurement Council
   D.) Council of Aviation and Defence

Answer: Option 'B'

​Defence Acquisition Council

  • 8. Who is appointed as the Chairman of Atomic Energy Commission?
   A.) Anushakti Bhavan
   B.) K Sivan
   C.) K N Vyas
   D.) Shekhar Basu

Answer: Option 'C'

​K N Vyas

  • 9. Who inaugurated Two unique projects including Local Treatment of Urban Sewage Streams for Healthy Reuse project?
   A.) Shri Suresh Kumar
   B.) Dr. Harsh Vardhan
   C.) Shri Naresh kumar
   D.) Shri Vivek Kumar

Answer: Option 'B'

​Dr. Harsh Vardhan

  • 10. Which drama series won 9 Emmy awards including 'Outstanding Drama Series award' 2018?
   A.) Stranger Things
   B.) Game of Thrones
   C.) The Americans
   D.) The Crown

Answer: Option 'B'

​Game of Thrones