Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 2

  • 1. The Sambhar Salt Lake is situated in which state?
   A.) Gujarat
   B.) Goa
   C.) Rajasthan
   D.) Andhra Pradesh

Answer: Option 'C'

Rajasthan
The Sambhar Salt Lake, India’s largest inland salt lake, is located 96 km southwest of the city of Jaipur and 64 km northeast of Ajmer along National Highway 8 in Rajasthan. 

  • 2. The Empress Botanical Garden is located in which city?
   A.) Bengaluru
   B.) Mumbai
   C.) Pune
   D.) Lucknow

Answer: Option 'C'

Pune

  • 3. The Buddh International Circuit, an Indian motor racing circuit, is located in which city?
   A.) Greater Noida
   B.) New Delhi
   C.) Guwahati
   D.) Gandhinagar

Answer: Option 'A'

Greater Noida

  • 4. The World Wetlands Day is observed on____________
   A.) December 18
   B.) February 2
   C.) March 12
   D.) April 7

Answer: Option 'B'

February 2

  • 5. The Export Credit Guarantee Corporation of India Ltd is based in_____________
   A.) Gurgaon
   B.) Mumbai
   C.) Hyderabad
   D.) Pune

Answer: Option 'B'

The ECGC Limited (Formerly Export Credit Guarantee Corporation of India Ltd) is a company wholly owned by the Government of India based in Mumbai, Maharashtra. It provides export credit insurance support to Indian exporters and is controlled by the Ministry of Commerce. Government of India had initially set up Export Risks Insurance Corporation (ERIC) in July 1957.

  • 6. Vadodara in Gujarat is located along the banks of the River ___________
   A.) Vishwamitri
   B.) Ganges
   C.) Sabarmati
   D.) Tapi

Answer: Option 'A'

Vishwamitri

  • 7. Luanda is the capital of which country?
   A.) Guyana
   B.) Liberia
   C.) Armenia
   D.) Angola

Answer: Option 'D'

Angola

  • 8. The Golkonda fort is situated in which city?
   A.) Hyderabad
   B.) Amritsar
   C.) Bengaluru
   D.) Jaipur

Answer: Option 'A'

Hyderabad

  • 9. The Koyna Dam is located in____________
   A.) Punjab
   B.) Maharashtra
   C.) Bihar
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 10. The Bison National Park is situated in which of the given states?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Tripura
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Tripura

  • 11. ‘Bedara Vesha’ is a popular folk dance of which state?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Karnataka
   C.) West Bengal
   D.) Odisha

Answer: Option 'B'

Karnataka
‘Bedara Vesha’ is a folk dance performed days before Holi night in Sirsi town of Karnataka. It is also known as ‘Hunter Dance’.

  • 12. The headquarter of the World Anti-Doping Agency is situated at__________
   A.) Montreal, Canada
   B.) The Hague, Netherlands
   C.) Dhaka, Bangladesh
   D.) Singapore

Answer: Option 'A'

The World Anti-Doping Agency is a foundation initiated by the International Olympic Committee based in Canada to promote, coordinate and monitor the fight against drugs in sports.

  • 13. The 2018 NATO Summit is scheduled to take place in which country?
   A.) India
   B.) Belgium
   C.) United Kingdom
   D.) France

Answer: Option 'B'

Belgium

  • 14. Who publishes the Human Development Index?
   A.) United Nations Development Program
   B.) World Economic Forum
   C.) United Nations Sustainable Development Solutions Network
   D.) World Bank

Answer: Option 'A'

United Nations Development Program

  • 15. The Champaner-Pavagadh Archaeological Park is situated in which state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Rajsthan
   C.) Gujarat
   D.) Bihar

Answer: Option 'C'

Gujarat

  • 16. The Harangi Dam is built in which state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Karnataka
   C.) Haryana
   D.) Jharkhand

Answer: Option 'B'

The Harangi dam is built across river Cauvery and located eight km from Kushalanagar in Karnataka. Behind the dam is a vast reservoir. On the banks of the reservoir stands a temple of Basavanna.

  • 17. Kanger Ghati National Park is located in____________
   A.) Gujarat
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Chhattisgarh
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Chhattisgarh

  • 18. The Keenan Stadium is located in which of the following state?
   A.) Jharkhand
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Haryana
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'A'

Jharkhand
Keenan Stadium, is a multi-purpose stadium and an International Cricket Stadium in Jamshedpur, Jharkhand. It is currently used mostly for cricket and football matches. 

  • 19. Gwalior is a major and the northern-most city in the Indian state of Madhya Pradesh. The city is located along the banks of which river?
   A.) Narmada
   B.) Chambal
   C.) Betwa
   D.) Shipra

Answer: Option 'B'

Chambal

  • 20. Mount Harriet National Park is situated in which place?
   A.) Jammu & Kashmir
   B.) Sikkim
   C.)  Andaman and Nicobar Islands
   D.) Meghalaya

Answer: Option 'C'

 Andaman and Nicobar Islands

  • 21. The Barna Dam is located in which state?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Assam
   C.) Haryana
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Madhya Pradesh

  • 22. Belmopan is the capital of which country?
   A.) Benin
   B.) Eritrea
   C.) Belize
   D.) Kiribati

Answer: Option 'C'

Belize

  • 23. The ‘Global Economic Prospects’ report is issued by___________
   A.) World Economic Forum
   B.) World Bank
   C.) International Monetary Fund
   D.) Asian Development Bank

Answer: Option 'B'

World Bank

  • 24. Panthi dance is the most popular folk dance form of which state?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Chhattisgarh
   C.) Andaman & Nicobar Island
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Chhattisgarh

  • 25. The International Boxing Association (AIBA) is located at_______
   A.) Kuala Lumpur, Malaysia
   B.) Lausanne, Switzerland
   C.) Basel, Switzerland
   D.) Monaco

Answer: Option 'B'

Lausanne, Switzerland



Static GK Quiz Set - 2 Download Pdf