Current Affairs Quiz 20th September 2018

  • 1. Who approves New KYC Norms For FPIs, Revised Settlement Mechanism ?
   A.) Securities and Exchange Board of India (SEBI) 
   B.) Indian Oil Corporation Limited (IOCL)
   C.) All India Institute of Speech and Hearing (AIISH)
   D.) All India Institute of Medical Sciences (AIIMS)

Answer: Option 'A'

Securities and Exchange Board of India (SEBI) 

  • 2. ISRO is to invest _________ in building Space Technology Incubation Centre in India.
   A.) Rs.1 crore
   B.) Rs.2 crore
   C.) Rs.5 crore
   D.) Rs.10 crore

Answer: Option 'B'

​Rs.2 crore

  • 3. According to the recent report, which state MLAs top the list with an average annual income of ₹1.1 crore?
   A.) Karnataka
   B.) Bihar
   C.) Chhattisgarh
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

​Karnataka

  • 4. Which board announced that there will be No Withholding Tax On Interest Payment Of Masala Bonds?
   A.) Tata Institute of Social Sciences, Mumbai. 
   B.) Central Board of Direct Taxes(CBDT)
   C.) Centre for Studies in Social Sciences, Kolkata.
   D.) Indian Institute of Mass Communication, New Delhi

Answer: Option 'B'

​Central Board of Direct Taxes(CBDT)

  • 5. Who approves Procurement Of Equipment Worth Rs 9,100 Crores?
   A.) Defence Acquisition Council (DAC), 
   B.) National Petroleum Corporation Limited
   C.) Bharat Heavy Electrical Limited BHEL
   D.) Oil And Natural Gas Foundation

Answer: Option 'A'

​Defence Acquisition Council (DAC), 

  • 6. Which state signed MoU with Seoul To Tackle Air Pollution?
   A.) Gujarat
   B.) Kerala
   C.) New Delhi
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

​Gujarat

  • 7. Essel group withdrew its proposal from buying _______ company after its scam.
   A.) Peerless fund
   B.) AgriGold
   C.) Reliance Broadcast
   D.) Zee media

Answer: Option 'B'

​AgriGold

  • 8. Yusaku Maezawa will fly aboard SpaceX's Big Falcon Rocket (BFR), which is expected to launch in
   A.) 2020
   B.) 2023
   C.) 2019
   D.) 2022

Answer: Option 'B'

​2023

  • 9. The average annual income of MLAs in India is Rs _______ lakh.
   A.) 14.75
   B.) 32.47
   C.) 24.59
   D.) 18.24

Answer: Option 'C'

​24.59

  • 10. Which crew Bestowed With Tenzing Norgay Award?
   A.) INSV Tarini 
   B.) INSV Kadmatt
   C.) INSV Mhadei
   D.) INSV Vikramaditya

Answer: Option 'A'

​INSV Tarini 

  • 11. Three day First-ever global India Tourism Mart held in _______?
   A.) Hyderabad
   B.) Bihar
   C.) New Delhi
   D.) Kerala

Answer: Option 'C'

​New Delhi

  • 12. Where did ISRO launch its new Space Technology Incubation Centre?
   A.) Tiruchi
   B.) Agartala
   C.) Indore
   D.) Nagpur

Answer: Option 'B'

Agartala

  • 13. In which country does Ola plan to launch its service?
   A.) China
   B.) France
   C.) New Zealand
   D.) Russia

Answer: Option 'C'

New Zealand

  • 14. For what cost did Aditya Birla Retail Limited (ABRL) sell its supermarket chain More to Samara Capital?
   A.) Rs.3,000 crore
   B.) Rs.4,000 crore
   C.) Rs.4,200 crore
   D.) Rs.3,700 crore

Answer: Option 'C'

​Rs.4,200 crore

Current Affairs Quiz 20th September 2018 Download Pdf