Shine India Online Education Hub Current Affairs Quiz - November Monthly Magazine

  • 1. Which country will host the next United Nations (UN) global wildlife conference in 2020?
   A.) China
   B.) Srilanka
   C.) India
   D.) United States

Answer: Option 'C'

India

  • 2. The world's first hybrid electric tram powered by hydrogen fuel cells has started in which country?
   A.) China
   B.) Japan
   C.) Germany
   D.) France

Answer: Option 'A'

China

  • 3. The book Titled "Dreamnation: Uniting a Country with Handwritten Dreams" contains inspiring words of Dreams" contains inspiring words of
   A.) Sardar Ballav Bhai Patel
   B.) Amitav Bachhan
   C.) Mahatma Gandhi
   D.) A.P.J Abdul Kalam

Answer: Option 'D'

A.P.J Abdul Kalam

  • 4. Which Indian shuttler has won the 2017 men's singles French Open Superseries badminton tournament?
   A.) HS Prannoy
   B.) Kidambi Srikanth
   C.) B. Sai Praneeth
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Kidambi Srikanth

  • 5. _________ will host 2018 Asian Cricket Council Emerging Nations Cup.
   A.) Srilanka
   B.) India
   C.) Bangladesh
   D.) Pakistan

Answer: Option 'D'

Pakistan

  • 6. Who has been appointed as the new Special Director of Central Bureau of Investigation (CBI)?
   A.) Rakesh Asthana
   B.) Anuj Tiwary
   C.) Surya Narayan Dash
   D.) Deepak Mishra

Answer: Option 'A'

Rakesh Asthana

  • 7. United Nations Day
   A.) October 21
   B.) October 22
   C.) October 23
   D.) October 24

Answer: Option 'D'

October 24

  • 8. Who has been named as the 2017 Best FIFA Men's Player?
   A.) Neymar
   B.) Cristiano Ronaldo
   C.) Lionel Messi
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Cristiano Ronaldo

  • 9. The Engineering Export Promotion Council (EEPC) of India has signed an MoU with bank to provide easy access to finance for SMEs?
   A.) UCO
   B.) Axis
   C.) HDFC
   D.) PNB

Answer: Option 'D'

PNB

  • 10. The 2nd World Congress on Marxism is scheduled to be held in
   A.) Mumbai
   B.) Newyork
   C.) Beijing
   D.) Paris

Answer: Option 'C'

Beijing