Exam Based Questions - Current Affairs Questions Quiz Set 4

  • 1. Which country's parliament recently passed Marriage equality law? [a bill which allow two people, regardless of sex, to Marry]
   A.) Australia
   B.) China
   C.) France
   D.) Italy

Answer: Option 'A'

Australia

  • 2. Who did recently inaugurated B R Ambedkar International Centro in New Delhi?
   A.) Vijay Goel
   B.) Narendra Modi
   C.) Sushma swaraj
   D.) J.P. Nadda

Answer: Option 'B'

Narendra Modi

  • 3. By defeating which country India won First-Ever south Asian Regional Badminton Team championship recently held in Guwahati, Assam?
   A.) Pakistan
   B.) Bangladesh
   C.) China
   D.) Nepal

Answer: Option 'D'

Nepal

  • 4. Which country was banned from the 2018 winter Olympics 2018?
   A.) China
   B.) Russia
   C.) Japan
   D.) France

Answer: Option 'B'

Russia

  • 5. On which day does world soil celebrated globally?
   A.) 05, December
   B.) 11, December
   C.) 10, December
   D.) 20, December

Answer: Option 'A'

05, December
Theme :- Caring for the planet starts from the Ground

  • 6. In which city does 3rd DRC - NITI Aayog Dialoue held recently?[Development Research Council of China]
   A.) Beijing, china
   B.) shanghai, china
   C.) New Delhi, India
   D.) Bombay, India

Answer: Option 'A'

Beijing, china

  • 7. The Asian Development Bank (ADB) funds $583 Millon for which companies project?
   A.) Tata steels
   B.) Aditya Birla Group
   C.) Idea
   D.) Reliance's Bangladesh Power Plant

Answer: Option 'D'

Reliance's Bangladesh Power Plant

  • 8. What is name of virtual currency launched recently by venezuela president Nicolas Maduro?
   A.) Bitcoin
   B.) Dollar
   C.) Petro
   D.) Peso

Answer: Option 'C'

Petro

  • 9. Which Indian-American Senator has topped the prestigious Foreign Policy magazine's 2017 List of 50 leading Global Thinkers?
   A.) Kamala Harris
   B.) Nikki Haley
   C.) Charles Curtis
   D.) Robert Owen

Answer: Option 'A'

Kamala Harris

  • 10. Indian Navy Day is observed on?
   A.) 4th December
   B.) 5th December
   C.) 6th December
   D.) 7th December

Answer: Option 'A'

4th December