November 2017 Current Affairs Quiz - Set 2

  • 1. The world's first hybrid electric tram powered by hydrogen fuel cells has started running in
   A.) India
   B.) France
   C.) China
   D.) Japan

Answer: Option 'C'

China

  • 2. Which Bollywood actress recently received the Lifetime Achievement Award?
   A.) Shabana Azmi
   B.) Smita Roy
   C.) Reena Roy
   D.) Sharmila Tagore

Answer: Option 'D'

Sharmila Tagore

  • 3. Which state to host the 36th edition of National Games of India in 2018?
   A.) Tamilnadu
   B.) Goa
   C.) Kerala
   D.) Telangana

Answer: Option 'B'

Goa

  • 4. Gautam Adhikari, who passed away recently, was the co-founder of which TV channel?
   A.) SAB TV
   B.) Zee TV
   C.) Sony
   D.) Star Plus

Answer: Option 'A'

SAB TV

  • 5. National Ayurveda Day
   A.) October 23
   B.) October 25
   C.) October 28
   D.) October 29

Answer: Option 'C'

October 28

  • 6. India and which country have agreed to implement HOSTAC to strengthen maritime security?
   A.) United States
   B.) Japan
   C.) China
   D.) Switzerland

Answer: Option 'A'

United States

  • 7. Which date is observed as World Day for Audiovisual Heritage?
   A.) October 24
   B.) October 27
   C.) October 29
   D.) October 28

Answer: Option 'B'

October 27

  • 8. The travel guide company Lonely Planet has ranked ________ as the number one country to visit in 2018 in its Best in Travel 2018 list.
   A.) New Zealand
   B.) Portugal
   C.) Switzerland
   D.) Chile

Answer: Option 'D'

Chile

  • 9. Which country hosted the first-ever meeting of BIMSTEC Task Force on Traditional Medicine?
   A.) Bangladesh
   B.) Myanmar
   C.) India
   D.) Africe

Answer: Option 'C'

India

  • 10. Gokul Natesan is associated with which sports?
   A.) Hockey
   B.) Basket ball
   C.) Football
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Basket ball