October 2017 Current Affairs Quiz - Set 3

  • 1. Wolrd Food Day
   A.) October 12
   B.) October 13
   C.) October 14
   D.) October 16

Answer: Option 'D'

October 16

  • 2. The theme of 2017 World Spine Day(WSD)
   A.) Your Back in Action
   B.) Straighten Up and Move
   C.) Your Back at Work
   D.) Keep People Moving

Answer: Option 'C'

Your Back at Work

  • 3. The first-ever International triservices joint exercise "INDRA 2017" will be conducted between India and which country?
   A.) China
   B.) France
   C.) Russia
   D.) United States

Answer: Option 'C'

Russia

  • 4. Lekh Tandon, who passed away recently, was the renowned personality of which field?
   A.) Politics
   B.) Film Industry
   C.) Sports
   D.) Journalism

Answer: Option 'B'

Film Industry

  • 5. Which country is hosting the 6th annual LNG Producers Consumer Conference - 2017?
   A.) Japan
   B.) China
   C.) India
   D.) Australia

Answer: Option 'A'

Japan

  • 6. The International Day for the Eradication of Poverty (IDEP) is observed on which date globally?
   A.) October 13
   B.) October 14
   C.) October 16
   D.) October 17

Answer: Option 'D'

October 17

  • 7. Which bank has committed Rs 156 crore to fund first Sewage Treatment Plant (STP) to be constructed at Varanasi under Hybrid Annuity-PPPP Model?
   A.) Axis
   B.) PNB
   C.) Yes
   D.) SBI

Answer: Option 'C'

Yes

  • 8. Who has been selected for the Padma Prabha Puraskaram for 2017?
   A.) Saroj Padjoshi
   B.) Arvind Rana
   C.) Anith Upadda
   D.) Prabha Varma

Answer: Option 'D'

Prabha Varma

  • 9. __________ has become the first in India to call motions online.
   A.) Punjab
   B.) Haryana
   C.) Rajastan
   D.) Kerala

Answer: Option 'C'

Rajastan

  • 10. India's first-ever All India Institute of Ayurveda has come up in which city?
   A.) Mumbai
   B.) New Delhi
   C.) Kolkata
   D.) Bhubaneswar

Answer: Option 'B'

New Delhi