October 2017 Current Affairs Quiz - Set 6

  • 1. Jacinda Ardern has recently become the 3rd Woman Prime Minister of New Zealand. Who are the remaining two?
   A.) Jenny Shipley and Helen Clark
   B.) Jenny Shipley and Jim Bolger
   C.) Jim Bolger and â€‹Helen Clark
   D.) Helen Clark and â€‹Robert Muldoon

Answer: Option 'A'

Jenny Shipley and Helen Clark

  • 2. Which country to host 4th ADMM (ASEAN Defence Ministers' Meeting) - Plus meeting 2017?
   A.) China
   B.) Philippines
   C.) India
   D.) Malaysia

Answer: Option 'B'

Philippines

  • 3. Who has been named the next Prime Minister of New Zealand?
   A.) Paula Bennett
   B.) Julie Anne Genter
   C.) Jacinda Ardern
   D.) Nikki Kaye

Answer: Option 'C'

Jacinda Ardern

  • 4. Which Airports were ranked first and second respectively in ACI (Airports Council International)-ASQ (Airport Service Quality) Survey in the category of 2-5 million passengers?
   A.) Jaipur and Mumbai
   B.) Jaipur and Srinagar
   C.) Mumbai and Srinagar
   D.) Srinagar and â€‹Bengaluru

Answer: Option 'B'

Jaipur and Srinagar

  • 5. Ghogha-Dahej Roll-on Roll-off ferry service was recently inaugurated in ___________
   A.) New Delhi
   B.) Gujarat
   C.) Maharastra
   D.) Tamilnadu

Answer: Option 'B'

Gujarat

  • 6. Which country overtook India to reclaim the No.1 spot in the ODI rankings?
   A.) Zimbabwe
   B.) Swaziland
   C.) South Africa
   D.) Mauritius

Answer: Option 'C'

South Africa

   A.) Ecuador
   B.) Bolivia
   C.) Brazil
   D.) Suriname

Answer: Option 'C'

Brazil

  • 8. The National Police Commemoration Day
   A.) October 17
   B.) October 19
   C.) October 21
   D.) October 22

Answer: Option 'C'

October 21

  • 9. What is the Theme of World Statistics Day 2017?
   A.) Better Data, Better Lives
   B.) Better Data, Better information
   C.) Better Data, Better theme
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Better Data, Better Lives

  • 10. World Statistics Day is observed on?
   A.) 22nd October
   B.) 23rd October
   C.) 24th October
   D.) 25th October

Answer: Option 'B'

23rd October