Current Affairs Quiz for Groups - November Monthly Quiz Set - 3

  • 1. Which country won the 2017 Asian cup in Hockey both in Men and Women games?
   A.) Sri Lanka
   B.) China
   C.) USA
   D.) India

Answer: Option 'D'

India

  • 2. What is the India's new rank in the world bank's Ease of doing Business global rankings?
   A.) 130
   B.) 100
   C.) 95
   D.) 121

Answer: Option 'B'

100

  • 3. Which country topped the World Bank's Ease of doing Business.
   A.) Spain
   B.) Swedwn
   C.) Newzealand
   D.) USA

Answer: Option 'C'

Newzealand

  • 4. What is the name of the scheme launched by karnataka government for providing mid-day meal for pregnant and lactating women in rural areas.
   A.) Mathru Poorna Scheme
   B.) Mathru swarna Scheme
   C.) Mathru veena Scheme
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Mathru Poorna Scheme

  • 5. Which country's capital hosted the 14th SAARC law conference, which was preceded by SAARC Country's cheif justices?
   A.) Bangladesh
   B.) India
   C.) Sri Lanka
   D.) Bhutan

Answer: Option 'C'

Sri Lanka

  • 6. Which region was recently voted in its parliment to declare independence from spain?
   A.) Catalonia
   B.) Lama
   C.) Occitan
   D.) Barcelona

Answer: Option 'A'

Catalonia

  • 7. What is the Indi's rank in global gender gap Index, which was published by world Economic Forum?
   A.) 112
   B.) 108
   C.) 120
   D.) 131

Answer: Option 'B'

108

  • 8. Who won the men's singles title of the french open super series badminton held in pairs?
   A.) B. Sai Praneeth
   B.) Ajay Jayaram
   C.) Kidambi Srikanth 
   D.) Prannoy Kumar

Answer: Option 'C'

Kidambi Srikanth 

  • 9. With which country does India notified Tax Avoidance protocal?
   A.) Bhutan
   B.) NewZealand
   C.) France
   D.) China

Answer: Option 'B'

NewZealand

  • 10. Bank of China started its operation recently in pakistan. In which city does it lounched its operation?
   A.) Islamabad
   B.) Karachi
   C.) Lahore
   D.) Rawalpindi

Answer: Option 'B'

Karachi