Current Affairs Quiz 03 September 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz

  • 1. With Which of the following Karnataka government signs an agreement to implement 'Ksheera Bhagya' Scheme?
   A.) Google
   B.) Amazon
   C.) Flipkart
   D.) Facebook

Answer: Option 'B'

Amazon

  • 2. Name of the State Government has to set up Eco-Park in Rajouri district.
   A.) Sikkim
   B.) Punjab
   C.) Manipur
   D.) Jammu & Kashmir

Answer: Option 'D'

Jammu & Kashmir

  • 3. Which entity gets green nod for Rs1,130 crore Sports Village project in Greater Noida? 
   A.) supertech
   B.) Intek
   C.) SunTec Business Solutions[
   D.) SPAN Infotech (India) Pvt. Ltd.

Answer: Option 'A'

supertech

  • 4. Under which act the Government initiate insolvency resolution process to recover bad loans by giving authorize to RBI? 
   A.) Limitation Ac
   B.) Indian Trusts Act
   C.) Banking Regulation Act
   D.) Banker’s Books Evidence Act

Answer: Option 'C'

Banking Regulation Act

  • 5. Name of the entity that India has offered to host a joint urban earthquake search and rescue exercise.
   A.) Combodia Cooperation Organisation
   B.) Thailand Cooperation Organisation
   C.) Shanghai Cooperation Organisation
   D.) Hongkong Cooperation Organisation

Answer: Option 'C'

Shanghai Cooperation Organisation

  • 6. Harshil Mehta was appointed as the MD and CEO of __________.
   A.) Repco Home Finance
   B.) DHFL
   C.) Coral India
   D.) LIC

Answer: Option 'B'

DHFL

  • 7. NASA rockets to create glowing artificial clouds and One rocket will carry a substance called___________ which will form the white artificial clouds that glow in the night sky. 
   A.) tri- aluminium fluoride
   B.) tri-methyl aluminium
   C.) tri-methyl tetraborate
   D.) tri- hydrogen fluoride

Answer: Option 'B'

tri-methyl aluminium

  • 8. Rajasthan govt accords Which status to Jats of Bharatpur and Dholpur?
   A.) ST
   B.) SC
   C.) OC
   D.) OBC

Answer: Option 'D'

OBC

  • 9. How many agreements did the CBDT signed for Advance Pricing ?
   A.) 4
   B.) 5
   C.) 2
   D.) 3

Answer: Option 'A'

4

  • 10. How many Stumpings did the Mahendra Singh Dhoni got and made a world Record?
   A.) 200
   B.) 300
   C.) 100
   D.) 150

Answer: Option 'C'

100

  • 11. How many banks of BRICS nations sign pact for credit lines?
   A.) 4
   B.) 5
   C.) 6
   D.) 7

Answer: Option 'B'

5

  • 12. Which country missile program led to urgent United Nations Security council (UNSC) Meeting?
   A.) Japan
   B.) South Korea
   C.) North Korea
   D.) Taiwan

Answer: Option 'C'

North Korea

  • 13. Which award did the Hyderabad Airport Bagged recently ?
   A.) Most Improved Airports
   B.) Best Airport VIP Terminal
   C.) Energy Efficiency Award
   D.) The World’s Cleanest Airports

Answer: Option 'C'

Energy Efficiency Award

  • 14. Which metro station to get 1,000 new e-rickshaws?
   A.) Chennai Metro Station
   B.) Gurugram Metro Station
   C.) Kolkata Metro Station
   D.) Bengaluru Metro Station

Answer: Option 'B'

Gurugram Metro Station

  • 15. Which country Signs UN Development Assistance Plan?
   A.) Africa
   B.) Pakistan
   C.) India
   D.) Nepal

Answer: Option 'D'

Nepal

Current Affairs Quiz 03 September 2017 Download Pdf