Current Affairs Quiz 04 September 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz

  • 1. Which city airport bags Energy Efficiency Award recently?
   A.) Hyderabad International Airport
   B.) Mumbai International Airport
   C.) Kolkata International Airport
   D.) Chennai International Airport

Answer: Option 'A'

Hyderabad International Airport

  • 2. Which astronaut returns to Earth after spending a record breaking 288 days in outer space?
   A.) Eric Boe
   B.) Jim Lovell
   C.) Peggy Whitson
   D.) Charles bolden

Answer: Option 'C'

Peggy Whitson

  • 3. Among these which country Prime minister Narendra Modi to visit?
   A.) Africa
   B.) Australia
   C.) China
   D.) Bulgaria

Answer: Option 'C'

China

  • 4. Whom to lay foundation stone for Link-4 of SAUNI Scheme in Rajkot?
   A.) Shri Suresh Prabhu
   B.) Shri Ram Nath Kovind
   C.) Shri Narendra Modi
   D.) Shri Rajesh Sharma

Answer: Option 'B'

Shri Ram Nath Kovind

  • 5. Which group launched Ryzen Pro processors for Business Personal Computer?
   A.) Google
   B.) Amazon
   C.) AMD
   D.) Flipkart

Answer: Option 'C'

AMD

  • 6. Who is named as U.S Ambassador to India recently?
   A.) Richard Verma
   B.) Albert Peter Burleigh
   C.) Kenneth I. Juster
   D.) Kathleen Stephens

Answer: Option 'C'

Kenneth I. Juster

  • 7. Which month is observed as National Nutrition Week recently?
   A.) January
   B.) October
   C.) November
   D.) September

Answer: Option 'D'

September

  • 8. Which national function is observed in the month of September?
   A.) National Wildlife Week
   B.) Fire Extinguish Week
   C.) India's Tourism Week
   D.) National Nutrition Week

Answer: Option 'D'

National Nutrition Week

  • 9. With Whom SAAB Ties up to Build Gripen E fighter jets in India?
   A.) Ashok Leyland Group
   B.) Reliance Group
   C.) Adani Group
   D.) Birla group

Answer: Option 'C'

Adani Group

  • 10. Which Country have mutually agreed with India to jointly issue a set of two Commemorative Postage Stamps on the theme “Diwali“?
   A.) Canada
   B.) Israel
   C.) Bhutan
   D.) Nepal

Answer: Option 'A'

Canada