Current Affairs Quiz 05 September 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz

  • 1. Which bank new Chief Executive officer is KV Rama Moorthy?
   A.) Karnataka Bank
   B.) South Indian Bank
   C.) Dena Bank
   D.) Tamilnadu Mercantile Bank

Answer: Option 'D'

Tamilnadu Mercantile Bank

  • 2. Who won Gold at Commonwealth Youth Weightlifting Championship?
   A.) Zulfiya Chinshanlo
   B.) Konsam Ormila Devi
   C.) Maiya Maneza
   D.) Svetlana Podobedova

Answer: Option 'B'

Konsam Ormila Devi

  • 3. For Which occasion Prakriti Khoj’ an Environment Quiz is conducted?
   A.) National Environmental Day
   B.) National Teachers Day
   C.) National Youth Day
   D.) National Science Day

Answer: Option 'B'

National Teachers Day

  • 4. Which day is observed on September 5th recently?
   A.) National Teachers Day
   B.) National Science Day
   C.) National Youth Day
   D.) National Health Day

Answer: Option 'A'

National Teachers Day

  • 5. Who won Gold at Commonwealth Youth Weightlifting Championship ?
   A.) Svetlana Podobedova
   B.) Zulfiya Chinshanlo
   C.) Konsam Ormila Devi
   D.) Maiya Maneza

Answer: Option 'C'

Konsam Ormila Devi

  • 6. This bank has bagged the 'best bank' award among small banks for the use of technology for financial inclusion.
   A.) Kotak Mahindra Bank
   B.) Karnataka Bank
   C.) City Union Bank
   D.) Axis Bank

Answer: Option 'B'

Karnataka Bank

  • 7. Who is appointed as New Sports Minister recently ?
   A.) Shri Suresh Prabhu
   B.) Shri Rajesh Sharma
   C.) Shri Rajyavardhan Singh Rathore
   D.) Shri Vaishali Ratnam

Answer: Option 'C'

Shri Rajyavardhan Singh Rathore

  • 8. Which bank becomes second bank to get in-principle nod to operate as wholly-owned unit?
   A.) RBS Bank
   B.) Citibank
   C.) ABN Amro Bank
   D.) DBS Bank

Answer: Option 'D'

DBS Bank