Current Affairs Quiz 06 September 2017 - IndinStudyHub Current Affairs Quiz

  • 1. With Which country Prime Minister Narendra Modi assured to maintain security & stability recently?
   A.) Bhutan
   B.) Mynamar
   C.) Pakistan
   D.) Nepal

Answer: Option 'B'

Mynamar

  • 2. Which bank listed in Domestic Systemically Important Banks recently?
   A.) Canara Bank
   B.) Karnataka Bank
   C.) HDFC Bank
   D.) Dena Bank

Answer: Option 'C'

HDFC Bank

  • 3. Who Laid Foundation Stone of SAUNI Yojana recently?
   A.) Shri Vijay Sekar
   B.) Sri Ram Nath Govind
   C.) Shri Arun Jaitley
   D.) Shri Akash Rajan

Answer: Option 'B'

Sri Ram Nath Govind

  • 4. What is the theme of the BRICS Summit 2017?
   A.) Building Responsive, Inclusive and Collective Solutions.
   B.) BRICS partnership - A powerful Factor of Global Development
   C.) “BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future”.
   D.) Inclusive Growth: Sustainable Solutions.

Answer: Option 'C'

“BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future”.

  • 5. With Union Minister Rajnath Singh who flagged off Lucknow Metro ?
   A.) Shri Rajesh Sharma
   B.) Shri Narayana Swamy
   C.) Shri Yogi Adityanath
   D.) Shri Vijay Prakash

Answer: Option 'C'

Shri Yogi Adityanath

  • 6. Who took charge as MD and CEO of Vijaya Bank recently?
   A.) Shri Rajesh Sharma
   B.) Shri Vijay Prakash
   C.) Shri Sankara Narayanan
   D.) Shri Naresh Iyer

Answer: Option 'C'

Shri Sankara Narayanan

  • 7. Who launches National Nutrition Strategy recently?
   A.) Atal Pension Yojana
   B.) Sukanya Samriddhi Account
   C.) NITI Aayog
   D.) Midday Meal Scheme

Answer: Option 'C'

NITI Aayog

  • 8. Which country has signed UN assistance package for a USD 635 million for 2018-2022?
   A.) Iraq
   B.) Nepal
   C.) Japan
   D.) China

Answer: Option 'B'

Nepal

  • 9. Who become the first wicketkeeper to effect 100 stumpings in ODI cricket?
   A.) Rod Marsh
   B.) Mark Boucher
   C.) MS Dhoni
   D.) Adam Gilchrist

Answer: Option 'C'

MS Dhoni

  • 10. What is the theme of the BRICS Summit 2017?
   A.) Building Responsive, Inclusive and Collective Solutions.
   B.) BRICS partnership - A powerful Factor of Global Development
   C.) “BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future”.
   D.) Inclusive Growth: Sustainable Solutions.

Answer: Option 'C'

“BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future”.